10 sfaturi de care trebuie sa tii cont daca vrei sa slabesti

0
95

Nu sariti peste mese

Organismul este un contabil desavarsit. Daca il veti priva de prima masa a zilei, de pranz ori de cina, va reactiona dur. Mai intai, veti suferi de foame, pentru ca apoi sa va napustiti si sa mancati mai mult decat de obicei. Corpul va stoca mai pregnant elementele nutritive furnizate de aceasta masa si, in loc sa slabiti, va veti ingrasa.

O abatere nu este o drama

O cina cu prietenii, o masa copioasa in familie… motive sa clachezi apar mai devreme sau mai tarziu. Daca n-ati putut sa rezistati ispitei de a gusta dintr-o felie de tort, nu intrati in panica. A doua zi puteti repara „raul” facut.

Va propunem o dieta hiperproteinica de recuperare:

Mic dejun: cafea sau ceai si doua iaurturi degresate.

Pranz si cina: peste sau carne slaba la gratar, legume fierte si branza de vaci degresata.

Gustare: daca simtiti nevoia, consumati inca un iaurt slab, la ora 11 sau la 16.

Fortifiati-va muschii

Exercitiile fizice sunt esentiale. Studii de specialitate au aratat ca persoanele musculoase ard, chiar in timpul repausului, mai multe calorii decat cele sedentare. Trebuie sa stiti in plus ca 55 kg de muschi ocupa mai putin loc in haine decat 55 kg de grasime.

Mancati lent si calm

Gata cu sandvisurile infulecate in graba la birou! De fapt, senzatia de satietate apare cam dupa 20 de minute de la inceperea mesei (timpul necesar pentru ca alimentele sa ajunga in stomac si sa inceapa digerarea lor). Mancand in mare viteza, riscam sa inghitim mai multa hrana decat e necesar, pentru ca n-avem timp sa ne simtim satui. Prin urmare, mestecati bine fiecare imbucatura. Saliva produce enzime indispensabile unei bune asimilari a glucidelor.

Atentie la combinatiile periculoase

Daca sunteti adeptul fripturii cu cartofi prajiti sau al puiului cu orez, este timpul sa renuntati la astfel de combinatii alimentare. Melanjul proteine animale (carne) si glucide este un adevarat dezastru pentru silueta. Organismul nostru incepe sa digere proteinele. Apoi, obosit, lasa glucidele deoparte, stocandu-le sub forma de grasime. Prin urmare, optati pentru mese constand in carne sau peste si legume fierte sau in feculenti si legume.

Nu va fie teama de cantar

Cantarindu-va o data sau de doua ori pe saptamana, veti sti din timp daca s-a mai depus un kilogram si veti actiona imediat pentru a-l eradica fara prea mare efort. Dupa o masa copioasa, organismul va transforma zaharurile si grasimile in depozite pentru a le stoca. Acest proces dureaza cam trei zile, pentru a-si termina drumul prin adipocite si a ingrosa coapsele si fesele. Or, este mult mai usor sa elimini grasimea cand aceasta este inca in sange, de aceea este bine sa actionezi imediat ce ai vazut ca acul cantarului arata o modificare, oricat de mica.

Privilegiati sucurile de fructe preparate in casa

Chiar mentiunea 100% natural de pe cutiile cu sucuri din comert nu garanteaza lipsa totala a zaharului. Legislatia autorizeaza aceasta inscriptie daca cantitatea totala de zahar continuta nu depaseste o anumita limita.

Alegeti inteligent gustarile

Inainte sa va napustiti asupra batoanelor de ciocolata, prajiturilor si bomboanelor, faceti-va un mic calcul. Trei ciocolatele au aproape 400 de calorii. Un corn are 350 calorii, iar un baton de ciocolata 250 calorii. Aceste alimente antreneaza, un aport de insulina suplimentar, care, in loc sa calmeze foamea, genereaza o pofta de mancare exagerata la numai 30 de minute dupa ingerarea lor. Alegeti mai bine produse dietetice. Bogate in fibre si proteine, potolesc foamea si pofta, furnizand un numar minim de calorii.

Alcool cu moderatie

Un inamic important al siluetei este alcoolul. Prin urmare, incercati sa-l evitati. Nu consumati niciodata bauturi foarte dulci, cum sunt lichiorurile, de exemplu. Alegeti mai bine un pahar de sampanie (80 calorii) sau un pahar de vin pe care sa-l beti in timpul mesei. Puneti langa el un pahar cu apa, ca sa potoliti setea. Savurati vinul cu inghitituri mici, ca sa evitati al doilea pahar.

Prajituri numai la sfarsitul mesei

La finalul mesei, zaharurile vor fi digerate o data cu celelalte alimente. Ele vor fi eliberate progresiv in organism si caloriile furnizate arse in timpul zilei.