Ingrediente:
2 oua separate
2 linguri ulei canola sau de masline
1 lingura jumatate lingura zahar
230 gr faina
1/2 lingurita praf de copt
230 ml lapte batut
1/4 lingurita sare
optional: Nutella, gem, zahar pudra
Mod de preparare clatite daneze:
1. Mixeaza galbenusurile cu zaharul.
2. Amesteca ingredientele uscate intr-un bol (pastreaza cateva linguri), apoi pune peste ele jumatate din cantitatea de galbenusuri. Omogenizeaza.
3. Pune treptat jumatate din cantitatea de lapte batut, restul de faina, apoi cealalta jumatate din cantitatea de lapte batut.
4. Amesteca totul cu ulei.
5. Bate albusurile spuma si pune-le in compozitie.
6. Unge cu putin ulei o tava de briose si pune compozitia in ea. Umple golurile pe jumatate.
7. Pune cate o lingurita de Nutella sau gem, apoi inca putina compozitie.
7. Baga tava in cuptorul incins la 170 de grade Celsius. Prajiturelele sunt gata cand trec testul cu scobitoarea.
Aceste clatite daneze pot fi servite si cu zahar pudra sau gem.