miercuri, 17 aprilie, 2024

6 oameni au murit din cauza virusului West Nile, in ultima saptamana

Distribuie:

Publicat:

Nouasprezece noi cazuri de meningita si meningo-encefalita cu virus West Nile, transmis prin intepatura de tantar, au fost confirmate in ultima saptamana, cele mai multe fiind inregistrate in Capitala. De asemenea, din cauza infectiei cu virusul West Nile sase oameni au murit in ultima saptamana, numarul deceselor ajungand la 36, de la inceputul lunii mai si pana acum, scrie News.ro.

Conform datelor furnizate Ministerului Sanatatii de catre Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile, de la inceputul lunii mai si pana in prezent au fost inregistrate 256 de cazuri de meningite si meningo-encefalite cauzate de infectia cu virus West Nile. 

In ultima saptamana au fost confirmate 19 cazuri noi de meningita sau meningo-encefalita cu virus West Nile, precum si sase decese. Numarul deceselor inregistrate de la inceputul lunii mai si pana acum din cauza virusului West Nile a ajuns la 36, fiind vorba despre pacienti cu co-morbiditati, precizeza Ministerul Sanatatii.

in Bucuresti s-au inregistrat zece decese, iar cate patru decese au fost in judetele Iasi, Olt si Bihor. Cate doua decese au fost consemnate in judetele Constanta,  Dolj si Suceava si cate un deces in judetele Alba, Braila, Covasna, Calarasi, Dambovita, Galati, Prahova si Teleorman.

Avand in vedere ca virusul West Nile se transmite prin mai multe specii de tantari atat in mediul urban, cat si in cel rural, pentru perioada urmatoare, odata cu racirea vremii, se asteapta o scadere a cazurilor de imbolnavire.

Cu toate acestea, specialistii in sanatate publica din Ministerul Sanatatii recomanda  populatiei sa ia in contiunare masurile necesare pentru evitarea infectarii cu virusul West Nile. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img