Despre avantajele constructiilor cu zidarie BCA

0
98

Fara indoiala, alegerea unui material de constructie ne face sa tinem cont de mai multi factori. Cantarind beneficii, avantaje si costuri, reusim sa ne formam o parere tot mai clara legata de ce se potriveste cu adevarat proiectului nostru (fie ca priveste ridicarea unor case, a unor spatii comerciale sau a unui bloc). Una dintre cele mai apreciate solutii si in tara noastra, e cea care pune in centru aceasta zidarie BCA, de care aminteam chiar din titlul articolului de azi. Vom prezenta in randurile urmatoare ale acestui material cele mai des amintite atuuri ce ne pot determina sa ne indreptam catre aceste materiale de constructii, cu preturi tot mai accesibile. Despre eficienta energetica a acestor solutii vei putea citi mai multe, in pagina de zidarie BCA la www.probca.ro !

  • Construire rapida, pe santier, datorita lucrabilitatii usoare si greutatii reduse a placilor de BCA.
  • Durata lunga de viata – produsele din BCA nu sunt afectate de conditiile climaterice aspre si nu se degradeaza in conditii atmosferice normale.
  • Acuratete si precizie – procesul de productie a acestor materiale de constructii asigura ca betonul celular autoclavizat (fie sub forma de bloc sau panou) paraseste fabrica la dimensiunile corecte. Acest lucru duce la scurtarea procesului de aranjare, in zidarie, si reduce cantitatea de mortar si materiale de finisare.
  • Produsele folosite in constructiile cu zidarie BCA nu contin substante sau gaze toxice. Acestea nu poarta si nu permit instalarea parazitilor sau daunatorilor.
  • Ventilatie – BCA-ul este foarte aerisit, permitand astfel o mai mare difuzie a apei, reducand umiditatea din cladire. Peretele previne astfel condensul si problemele legate de mucegai.
  • Rezistent la foc – cand ne indreptam catre aceste solutii de zidarie, cu BCA, mai avem un avantaj: aceste materiale sunt total anorganice si deci neinflamabile. Sunt potrivite astfel pentru aplicatii care necesita riscuri de incendiu.
  • Excelenta performanta acustica – betonul celular autoclavizat are trasaturi fonice de exceptie, actionand ca o bariera impotriva sunetelor nedorite.
  • Economia de energie – proprietatile de izolare, extrem de bune, ale placilor de BCA, determina un mediu interior mai placut. In cele mai multe cazuri cand se apeleaza la solutiile de zidarie BCA, nevoia de izolarea suplimentara a peretilor este nu mai este necesara; se respecta de asemenea normele de izolare impuse de UE.
  • Protectia mediului inconjurator – acest material ajuta la reducerea cu cel putin 30% a deseurilor; cu 50% la scaderea radiatiilor cu efect de sera si cu peste 60% la energia integrata pe suprafata caramizii.

Folosit atat pentru constructii de interior, cat si de exterior, BCA-ul este promovat astfel ca o alternativa excelenta. Pentru a afla mai multe informatii despre compozitia acestui material, fabricatie, istoric, proiecte de zidarie BCA, click aici.