Ciprian Iftimoaei a efectuat o vizita de studiu la Parlamentul European.

0
131

In perioada 6-9 octombrie,Ciprian Iftimoaei, candidat la alegerile europarlamentare din partea PDL Vaslui, a efectuat o vizita de studiu la Parlamentul European (PE) la invitatia europarlamentarului Marian-Jean Marinescu, vicepresedintele Grupului Partidului Popular European (PPE) din cadrul PE.

„Domnul Marian-Jean Marinescu este unul dintre europarlamentarii romani cu experienta la Bruxelles. Inca din 2005, cand a devenit deputat in Parlamentul Romaniei, a optat pentru a functiona ca observator in cadrul PE, in perioada de pre-aderare a tarii noastre la UE. A fost seful delegatiei romane afiliate la Grupul Partidului Popular European in perioada 2005-2007. Din 2007 este europarlamentar in cadrul Grupului PPE, actualmente fiind vicepresedinte al acestui grup politic – cel mai numeros in cadrul PE si membru in Comisia Europarlamentara pentru Transport si turism. Sper ca vasluienii isi aduc aminte de vizita domnului Marinescu impreuna cu europarlamentarii Theodor Stolojan si Traian Radu Ungureanu in judetul nostru, mai exact la Pungesti. Sunt singurii politicieni de varf care au fost la Pungesti pentru a se informa la fata locului in legatura cu problemele legate de explorareai gazelor de sist.”

In calitate de membru al Comisiei pentru Transporturi si Turism din cadrul PE, Marian-Jean Marinescu a fost raportor al Parlamentului European pe Pachetul legislativ Cerul Unic European. De asemenea, a fost raportor al Parlamentului European pentru extinderea competentelor Agentiei Europene pentru Siguranta Aviatiei. In cadrul Comisiei pentru Libertati Civile, Justitie si Afaceri Interne, Marian-Jean Marinescu a fost raportor al Parlamentului European pentru 3 dosare aflate in procedura de consultare din care 2 rapoarte referitoare la Republica Moldova, privind readmisia persoanelor aflate in situatia de sedere ilegala si privind facilitarea eliberarii vizelor de scurta sedere. Este unul dintre cei mai apreciati si influenti europarlamentari romani de la Bruxelles.

„In programul vizitei de studiu la Parlamentul European au fost inclusi un numar de 35 de persoane, majoritatea fiind selectate de pe lista PDL de la alegerile europarlamentare din mai 2014, precum si tineri preocupati de problematica institutiilor europene. Dupa cum stiti, si eu am fost candidat pe lista PDL la alegerile europarlamentare si, de asemenea, l-am insotit pe domnul Marian-Jean Marinescu in deplasarea pe care a efectuat-o in judetul Vaslui, in primavara acestui an. Aceasta vizita de studiu la PE este oarecum o recompensa din partea dlui Marinescu pentru activitatea mea politica recenta.”

Vizita de studiu la Parlamentul European a inclus un tur al institutiei de la Bruxelles (sedintele de plen se desfasoara la Strasbourg – cealalta locatie a PE), o prezentare a activitatii PE si a relatiilor cu celelalte institutii europene – Comisia Europeana, Consiliul European, Consiliul de Ministri – gazduita de Directia de Comunicare a PE, precum si un workshop in cadrul Grupului Partidului Popular European la care au fost invitati sa partice europarlamentari PPE: Sean Kelly – Irlanda, Antonio Taiani – Italia, Monika Hollmayer – Germania, Van der Camp – Olanda si, evident, Marian-Jean Marinescu – Romania, pe post de moderator.

„Am avut placerea sa discutam cu Antonio Taiani – vicepresedinte al PE si fost comisar european, cu dna europarlamentar Monika Hollmayer care a fost ministrul Educatiei in Bavaria. Toti acesti europarlamentari au tinut sa accentueze preocuparea europarlamentarilor din cadrul PE si a tarilor din care acestia provin pentru combatera somajului in randul tinerilor si cresterea masurilor de ocupare. S-a facut trimitere la Strategia Europa 2020 si la obiectivului acesteia de crestere a ocuparii pana la 75% din persoanele apte de munca. Doamna europarlamentar Monika Hollmayer ne-a spus ca nu prea intelege de unde aceasta preocupare la noi, in Romania, ca tot mai multi tineri sa ia examenul de bacalaureat. In Bavaria, doar 38% dintre absolventii de liceu isi iau bacalaureatul si, ulterior, doar 7% ajung specialisti inalt calificati. In UE, exista o preocupare serioasa pentru invatamantul vocational ca solutie pentru cresterea ocuparii in munca a tinerilor. Numai in Romania, din doi adulti, unul este intelectual, eventual, fara loc de munca, a comentat domnul Ciprian Iftimoaei in exclusivitate pentru cotidianul nostru”.