Odihna usoara, domnule profesor Vasile Macarie. Acesta a fost inmormantat marti, 4 ianuarie !

0
216

UPDATE :

Marti, 4 ianuarie 2022, trupul neinsufletit al domnului Vasile Macarie, a fost preluat de firma funerara , iar de la capela transportat la Biserica “Sfantul Toma” din cimitirul cu acelasi nume . Dupa slujba la care a participat familia, apropiatii dar si fostii elevi, domnul profesor a fost insotit pentru ultima oară de cei dragi pana la locul de veci unde isi va duce odihna vesnica .

 stire initiala:Pe 1 ianuarie, in prima zi din anul 2022, domnul profesor de limba si literatura romana Vasile Macarie, s-a stins din viata . Vestea a socat pe toata lumea si mai ales pe cei care i-au fost elevi si au simtit bunatatea dar si exigenta cadrului didactic . Trupul neinsufletit al domnului profesor a fost depus la capela "Divinei Îndurări" din apropierea Bisericii Catolice ”Sfântul Anton” (pe strada din spatele Stației de pompieri).

Sergiu Suhareanu, un cunoscut cetatean al urbei husene dar si in calitate de fost elev al regretatului profesor a transmis pe reteaua de socializare un mesaj emotionant :

"Astăzi ( 1 ianuarie) la început de an am primit o veste tristă,a plecat la ceruri profesorul meu de română, dl Macarie Vasile (chiar de ziua numelui, nimic nu e întâmplător)!!!Mă întâlneam adeseori la piață,însoțit de doamna Ruxanda și schimbam câteva vorbe , pentru mine a rămas același OM pe care l-am cunoscut în clasa a V-a (1975) cu privirea dârză și rareori zâmbind ( a suferit un AVC care i-a afectat graiul și se chinuia să rostească vorbele, dealtfel la întâlnirea de promoție (promoția 1979) a preferat să tacă, spune mult acest gest a dlui profesor).

Acesta fiind pentru mai toți elevi un pedagog aspru care nu accepta să nu înveți la limba noastră maternă!În clasa a VIII-a am avut o provocare ,Concursul de educație rutieră – „Cea mai bună patrulă școlară de circulație”, profesor îndrumător nimeni altul decât proful nostru de română care stăpânea foarte bine regulile de circulație, fiind conducător auto,la fel ca și la ore a făcut o selecție riguroasă și a format un echipaj de 8 membri,4 fete& 4 băieți ( Croitoru Mihaela,Toma Ana,Bazgan Rodica și Macarie Ina iar băieți Sergiu Găină,Lăcătuș Gigi,Samson Cristinel și subsemnatul) care a reprezentat la faza națională județul Vaslui!!! Să vă mai spun că autoritățile de pe atunci nu le-au convenit că Hușul a câștigat faza județeană și au mai organizat încă o etapă suplimentară la Târgul Neamț cu primele 3 clasate, bineînțeles că proful a reacționat vehement și pentru asta a fost trimis acasă la Huși!!! Am rămas 8 copii de 14 ani cu un domn maistru Parfene de la Scoala nr 5 Vaslui dar cu încrederea și capacitatea pentru o nouă provocare,bineînțeles am câștigat din nou faza județeană participând la faza națională sub îndrumarea regretatului profesor,Vasile Macarie!!!

Mi-aș dori ca aceste rânduri să fie „citite” de dumnealui ca un ultim omagiu din partea unui grup de elevi care l-au respectat și apreciat!!!Odihnă veșnică și lumină acolo sus în Împărăția Cerurilor!!!Condoleanțe sincere însoțite de regrete pentru onorabilul profesor de limba și literatura română,Vasile Macarie “ scria Sergiu pe reteaua de socializare.

Dumnezeu să îl odihnească în pace și lumină!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.