Retineri dispuse de catre  politistii vasluieni

0
63

 

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane care au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în timp ce încălcau prevederile legale în vigoare.

Polițiștii Serviciului Rutier, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean  Vaslui, au reținut un bărbat de 44 de ani, din orașul Deta,  județul Timiș, bănuit de comiterea infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În data de 11 februarie 2022, ora 8:30, polițiștii Serviciului Rutier Vaslui, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe drumul național DN 24B, în localitatea Râșești, comuna Drânceni, județul Vaslui, au oprit pentru control, un ansamblu de vehicule format din autocamion și semiremorcă, înmatriculat în județul Timiș, condus de către un bărbat în vârstă de 44 de ani.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că bărbatul depistat emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Huși, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.  

În aceeași zi, în baza probatoriului administrat, polițiștii vasluieni l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore. Astăzi, 12 februarie 2022, acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, cu propunerea dispunerii unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii rutieri vasluieni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului.

Polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana au reținut un bărbat, în vârstă de 58 de ani, care conducea un autovehicul având dreptul de a conduce vehicule suspendat și care a refuzat să se supună recoltării de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

   În data de 9 februarie 2022, ora 14.00, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe drumul comunal DC 83, în localitatea Tomești, comuna Pogana, județul Vaslui, au oprit pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat în vârstă de 58 de ani.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.87 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal de Urgență Bârlad, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei dar a refuzat recoltarea acestora.

Totodată, procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat faptul că acesta avea dreptul de a conduce vehicule suspendat.

 În cursul zilei de ieri, 11 februarie 2022, în baza probatoriului administrat, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore. Astăzi, 12 februarie 2022, acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunerea dispunerii unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.