Episcopul Husilor considera ca Patriarhul Rusiei ar trebuie sa intervina in razboiul din Ucraina

0
82

Este o zi amară pentru noi toți. După zeci de ani de pace a început războiul în Europa. Războiul este la granițele României. Rusia a intrat în Ucraina vecină, iar zeci de explozii au adus teroare și moarte. Trupele rusești au ajuns deja în regiunea Kievului. Sunt pierderi de vieți omenești de ambele părți. Preasfințitul Părinte Ignatie susține că “războiul este cel mai perfid și întunecat atentat al diavolului la civilizația iubirii instaurată de jertfa unică a Mântuitorului Hristos pe Cruce”.

Ierarhul de la Huși a postat un mesaj în mediul online prin intermediul căruia afirmă că Patriarhul Rusiei ar trebui să intervină.

“Orice creștin, implicit cel ortodox, care poartă în minte și în inimă Evanghelia Domnului Hristos, trebuie să lupte pentru menținerea iubirii între națiunile pământului. Patriarhul Kirill al Rusiei are îndatorirea morală să îi amintească liderului pravoslavnic de la Kremlin atât cuvintele Imnului dragostei din Epistola I către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel: “Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul”, cât și faptul că Ortodoxia este întotdeauna de partea iubirii, nu a războiului sau a urii”, spune Episcopul Hușilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.