4,4 milioane de euro pentru construirea unei creșe ultra moderne la Husi. Primarul Ioan Ciupilan a semnat contractul alături de premierul Nicolae-Ionel Ciucă și ministrul dezvoltării CSEKE Attila- FOTO

0
168

Ioan Ciupilan, primarul municipiului Husi, a participat joi, 1 Septembrie, la Guvernul României, la o festivitate alături de Ministrul dezvoltării lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila cât și in prezența premierului Nicolae-Ionel Ciucă, unde au fost semnate contractele de finanțare prin PNRR – Planul Național pentru Redresare și Reziliență, pentru construcția unei noi creșe in Husi. Situata in cartierul Dric 3, aceasta va creea astfel 110 locuri noi pentru copii husenilor. Conform documentelor, finanțarea este de 21.667.344,35 – aproximativ 4,4 milioane euro .

“Dragi huseni, vreau sa va informez ca astăzi, 1 Septembrie la sediul Guvernului României, in prezenta domnului premier Nicolae-Ionel Ciucă dar și a ministrului dezvoltării CSEKE Attila, am semnat contractul de finanțare pentru construirea unei noi creșe mari in cartierul Dric 3 din municipiul Husi prin intermediul PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență. Suma totala alocată este de 21.667.344,35 – aproximativ 4,4 milioane euro . Prin acest mod vom putea suplimenta cu încă 110 locuri numărul copiilor care se pot înscrie la creșă. Noul spatiu este ultra modern la standarde europene cu energie verde, fiind dotat cu panouri solare şi fotovoltaice, pentru asigurarea necesarului de energie și apă caldă din surse regenerabile, iar anvelopa clădirii va fi foarte bine izolată termic, cu uși și geamuri izolante. Vreau sa mulțumesc pe aceasta cale tuturor factorilor decizionali care au condus la îndeplinirea acestui fapt.” posta edilul pe pagina sa de socializare

Creșele nZEB (near-Zero Energy Building) vor fi dotate cu panouri solare şi fotovoltaice, pentru asigurarea necesarului de energie și apă caldă din surse regenerabile, iar anvelopa clădirii va fi foarte bine izolată termic, cu uși și geamuri izolante. Clădirile vor fi, de asemenea, dotate cu pompe de căldură cu puțuri forate în mare adâncime, care asigură un agent termic de 10 grade Celsius, indiferent de anotimp. Vara pot fi folosite pentru răcirea spațiului, iar iarna ajută la încălzire, fiind nevoie de un aport de energie redus pentru a încălzi creșele pornind de la 10 grade Celsius.

Noua creșă de la Husi va avea sala de joacă, dormitoare, sală pentru festivități, bucătărie și spălătorie proprie, cabinet medical, spatii administrative și spațiu de joacă amplu, în aer liber. Construcțiile vor fi finalizate și operaționale până la data de 31 decembrie 2025.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.