Simona Halep: ce spune dr. Adina Alberts despre medicamentul luat de sportivă

0
66

Roxadustatul, medicamentul luat de Simona Halep, este o substanță indicată în tratamentul anumitor tipuri de anemii. Medicul Adina Alberts explică mai multe despre acest medicament.

“Medicament la care Simona nu ar fi avut acces de una singură, Roxadustatul se eliberează doar pe bază de rețetă. Nu există varianta ca această substanță să fi fost conținută într-un alt preparat mai complex, cu eliberare fără rețetă, și Simona să îl fi luat din greșeală.

Roxadustatul este un preparat apărut recent, avizat de EMA în 2021; acesta inhibă unii factori care produc hipoxie. Adică oferă o mai bună oxigenare a țesuturilor. Este aprobat în UE, în principal pentru beneficiile pe care le poate aduce bolnavilor cu insuficiență renală cronică. Medicamentul are MUUULTE reacții adverse, unele foarte grave, de aceea în prospectul acestuia este stipulat clar că produsul necesită studii în continuare. Iar în SUA, Roxadustat nu există pentru că nu este avizat de FDA.

Sunt peste 700 de substanțe interzise cu care Simona s-ar fi putut dopa dacă asta i-ar fi fost intenția. Substanța denumită roxadustat este una dintre ele. Nu e nici cea mai eficientă, nici cea la inofensivă. Și e și cea mai nouă…

Continuarea pe clicsanatate.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.