Sfatul medicului: Cele 5 alimente care împiedică formarea de cheaguri de sânge și le dizolvă pe cele existente

0
69

Cheagurile de sânge se formează adesea la persoanele cu sânge excesiv de gros. Această circumstanță le complică foarte mult viața și necesită o atenție sporită la alegerea dietei.

Nutriționistul Iulia Vavilova a povestit cum trebuie să fie dieta persoanelor care au un risc crescut. Pentru a preveni complicațiile, trebuie să consumați anumite alimente care ajută la subțierea sângelui.

Cum se influențează coagularea sângelui?

Potrivit medicului, este important în primul rând să mâncăm bine, să nu ne supunem unor diete stricte și să facem mișcare. Apropo, joggingul, înotul și drumețiile montane sunt cele mai potrivite.

Dieta trebuie să includă neapărat legume și fructe, carbohidrați complecși (cereale integrale, legume, semințe), pește marin și alimente bogate în grăsimi nesaturate (avocado, uleiuri nerafinate, carne de vită).

Dar cinci produse sunt deosebit de utile nu numai pentru prevenirea cheagurilor de sânge, ci și pentru dizolvarea celor existente.

Continuarea pe exquils.ro