marți, 30 aprilie, 2024

Eritrocitele: Ce sunt și când recomandă medicul verificarea valorii acestora

Distribuie:

Publicat:

Eritrocitele sunt celule care circulă în sânge şi transportă oxigen în organism. Acestea sunt produse de măduvă osoasă şi apoi sunt eliberate în fluxul sanguin în timp ce se maturizează.

Celulele roşii din sânge au o durată de viaţa de aproximativ 120 de zile şi sunt înlocuite continuu pe măsură ce îmbătrânesc şi se degradează.

Testul ratei de sedimentare a eritrocitelor – testul ESR

Dacă medicul dumneavoastră suspectează un nivel ridicat de inflamație în organism, vă poate recomanda un test de sânge numit un test al ratei de sedimentare a eritrocitelor (ESR). Se uită la cât de repede celulele roșii din sânge se pot scufunda în partea de jos a unui tub de testare, cu o rată ridicată de decontare care indică o inflamație ridicată.

Numit și test de rată de sedimentare sau test de viteză, un test ESR nu diagnostichează o anumită afecțiune. În schimb, vă ajută medicul să determine dacă vă confruntați cu inflamații și ce teste suplimentare pot fi necesare. Testul ESR poate fi, de asemenea, utilizat pentru a monitoriza bolile inflamatorii pe care le aveți deja, potrivit Healthline.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img