Si papagalii pot comanda online! Un ciripitor a reusit sa comande de pe Amazon, imitand vocea stapanei sale

0
65

Un papagal a reusit sa plaseze o comanda pe site-ul de comert electronic Amazon, dupa ce a "discutat" cu asistentul vocal produs de companiei Alexa, si a imitat vocea stapanei sale din Londra, informeaza tabloidul britanic The Sun.

Corienne Pretorius nu isi amintea sa fi plasat o comanda pentru cutii de cadouri in valoare de 11 lire sterline (aproximativ 11 euro). Dupa o scurta investigatie, in urma careia i-a exclus pe sotul si fiul ei in varsta de opt ani de pe lista posibililor cumparatori, sud-africana in varsta de 39 de ani, care locuieste in sud-estul Londrei, l-a identificat pe adevaratul "vinovat" – Buddy, un papagal gri african  de numai cinci anisori.  Papagalul a imitat vocea stapanei sale in timp ce aceasta nu era acasa, si a reusit sa activeze Alexa – un asistent vocal, in mare voga in Vest, cu ajutorul caruia a comandat cutii de cadouri in valoare de 10 lire sterline.

"Nu imi venea sa cred atunci cand am inteles ca Buddy a plasat o comanda pe Amazon. Avem acel dispozitiv electronic de patru luni si l-am folosit doar pentru a asculta muzica sau pentru a alcatui liste cu activitatile pe care le aveam de facut, dar nu am comandat niciodata online prin intermediul lui", a declarat jurnalistilor Corienne Pretorius. Dupa acel incident, Buddy a fost filmat de stapana lui. Imaginile il arata pe papagal in timp ce activeaza dispozitivul Amazon strigand "Alexa", inainte de a adaugta: "Oh, hmmm, ramai conectata online, Alexa!". Potrivit dezvaluirilor lui Corienne Pretorius, papagalul ei vorbitor este si "foarte amuzant": Buddy imita sunetele emise de pisica familiei, injura in limba afrikaans si spune "Noapte buna" atunci cand membrii familiei merg la culcare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.