Te-ai intrebat vreodata ce se intampla cu mancarea dupa ce aterizeaza o musca pe ea? Sau daca aceasta mai poate fi consumata? In cadrul unui sondaj recent, participantii au fost intrebati: ,,Daca va aflati intr-un restaurant, in urma carui criteriu incetati sa mai consumati mancarea din farfurie: cand gasiti rozatoare, gandaci, muste, furnici sau serpi?'' Aproximativ 61% au afirmat ca ar renunta la mancare daca ar gasi gandaci in ea. Insa cercetatorii avertizeaza ca mustele imprastie de doua ori mai multi germeni.
Mustele se hranesc cu cele mai scarboase lucruri, defecatii, gunoi, carcase de animale putrede. O alta trasatura a mustelor este faptul ca nu pot mesteca, acestea elimina enzime pe mancare, care se dizolva si sunt absorbite.
Desi pare scarbos nu este acesta factorul de care oamenii ar trebui sa se teama. In interiorul mustei raman virusi si bacterii care se raspandesc si imbolnavesc oamenii. Acestea au nevoie doar de o secunda pe mancare pentru a transfera germenii. Din cauza faptului ca mustele raspandesc boli grave precum holera, expertii ii sfatuiesc pe oameni sa nu continue sa manance mancarea pe care s-a asezat o musca.