Rabla pentru electrocasnice: Cum puteti lua 1.000 de lei pentru a va schimba frigiderul, masina de spalat sau aparatul de aer conditionat

0
48

Vesti bune pentru romanii care vor sa-si cumpere electrocasnice noi.

Ministerul Mediului va lansa, de la finalul lunii octombrie, programul ”Rabla pentru electrocasnice”, proiect prin care romanii vor primi vouchere de pana la 1.000 de lei pentru a-si schimba electrocasnicele vechi.

Pentru inceput, voucherele sunt disponibile pentru frigidere, masini de spalat si aparate de aer conditionat, potrivit gandul.info.

Conform proiectului, finantarea se acorda sub forma de vouchere pentru achizitionarea de echipamente electrice si electronice de uz casnic, cu eficienta energetica clasa A++, A+++, din urmatoarele categorii: masini de spalat rufe; frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice; aparate de aer conditionat.

”Am ales sa demaram programul cu aceste 3 tipuri de echipamente pentru ca sunt cele mai prezente in casele romanilor, sunt cele mai mari consumatoare de energie si sunt echipamentele de care oamenii se debaraseaza cel mai greu. In functie de interesul manifestat pentru program, acesta va putea fi completat si cu alte tipuri de echipamente”, a adaugat ministrul Gratiela Gavrilescu.

Valoarea voucherelor, asa cum a fost anuntata de Ministerul Mediului, este urmatoarea: 200 lei pentru inlocuirea masinii de spalat cu alta care are eficienta energetica A++ sau 300 lei inlocuirea cu una de categorie A+++.

De asemenea, se deconteaza 300 lei pentru inlocuirea aparatului de aer conditionat cu unul din categoria A+++ sau A++.

In acelasi timp, se vor acorda 300 lei pentru frigidere A++ si 400 lei pentru cele energetica A+++.   

Romanii mai trebuie sa stie ca voucherele pot fi cumulate si ca, pentru a le accesa, consumatorii trebuie sa predea aparatele electrocasnice vechi.

Important de mentionat este ca voucherele pot fi cumulate si ca, pentru a le accesa, consumatorii trebuie sa predea aparatele electrocasnice vechi.

Pentru a beneficia de finantare, trebuie sa accesati aplicatia electronica de pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu si sa urmati pasii de inscriere in program. Suma acordata se scade din valoarea totala a facturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.