1 Decembrie 2018. Reteta de fasole cu ciolan afumat, asa cum n-ati mai mancat niciodata pana acum!

0
54

1 DECEMBRIE 2018. Ciolanul cu fasole face parte din meniul traditional de 1 Decembrie. Descopera o reteta senzationala. 

1 DECEMBRIE 2018. Celor care stau acasa sau, oriunde ar fi, au la indemana un ceaun si ingredientele retetei traditionale de 1 decembrie, noi le oferim o senzationala reteta de CIOLAN AFUMATCU FASOLE, asa cum n-au mai mancat niciodata pana acum!

Pentru inceput trebuie sa puneti fasolea la fiert, dupa ce ati lasat-o in apa cel putin 6 ore. Cand da in clocot, varsati apa si spalati-o din nou si puneti-o intr-o noua apa. Va sfatuim sa repetati aceasta operatiune de vreo 3-4 ori.

1 DECEMBRIE 2018. In apa finala, pe langa fasole, mai adaugati: 2 morcovi mari, 3 cepe mici, 1 telina, 1 radacina de patrunjel si 1 pastarnac. Puneti langa toate acestea si un cartof mic, taiat in doua. O sa-l scoateti in final, dar acesta absoarbe o mare parte din elementele care produc, ulterior, gaze intestinale.

Lasati totul la fiert si in acest timp, intr-un vas separat, puneti la fiert ciolanul afumat, intreg, in apa si cateva boabe de piper, un pahar de vin si 3-4 foi de dafin. Lasati sa fiarba cel putin 2 ore, pana se desprinde carnea de pe os.

1 DECEMBRIE 2018. Cand continutul ambelor vase este fiert, intr-un ceaun puneti la calit vreo 2 cepe si morcovul fiert din fasole, taiat cubulete mici. Trantiti fasolea cu ceva zeama in care a fiert, apoi ciolanul fiert in vin si mirodenii, desfacut fasii, in acelasi ceaun, impreuna cu foile de dafin, adaugati vreo 6-8 linguri de bulion si, daca aveti in casa putin kaizer afumat, trageti vreo cateva cubulete repede la tigaie si adaugati-le in fasole. Spre sfarsit, puneti si o mana de patrunjel proaspat tocat.

Serviti toata minunatia asta cu un castron mare de muraturi asortate, alcatuit din: gogonele, castraveciori murati si conopida murata.