Descoperire fabuloasă în România! Țara noastră stă pe o comoară uriașă, cu care statul ar putea plăti toate datoriile externe în valoare de 96 de miliarde de euro! Ies la iveală detalii incredibile despre o comoară uriașă pe care se află România. Mai exact, o analiză efectuată de curând a evidențiat faptul că România deține locul patru din punct de vedere al resurselor minerale
Potrivit unor lucrări științifice de specialitate, țara noastră deține rezerve de 2.800 de miliane de tone de lignit. Dacă am vinde totul la prețul actual al pieței de 50 de euro la tonă, acest lucru ar însemna un potențialul național de 140 de miliarde de euro.
Pe lângă resursele de lignit, România mai deținde o altă comoară: 900 de milioane de tone de huilă, care s-ar vinde la prețul actual al pieței de 53 de euro la tonă și ar rezulta suma de 47,7 miliarde de euro.
Nici resursele de cupru nu sunt mai prejos: avem 900 de milioane de tone, pe care le-am putea vinde la prețul actual al pieței (400 euro pe tonă) și am putea astfel obține alte 51,7 miliarde de euro.
Ceea ce este și mai surprinzător abia acum urmează! România stă pe comoară imensă de sare: 4000 de milioane de tone, pe care le-am putea vinde cu 35.6 miliarde de euro. La aur, cifrele sunt și mai impresionante: zăcămintele de aur ale României valorează 214 miliarde de euro. Cele de argint undeva la 6.8 miliarde de euro.
Minereurile polimetalice sunt şi ele foarte bogate. Într-o tonă de minereu polimetalic se găsesc 10 grame de molibden, câte 30 de grame de nichel şi de cobalt, 50 de grame de crom, 300 de grame de galiu, 1.000 de grame de titan, 2.500 de grame de vanadiu şi 5.000 de grame de arseniu. Conform Enciclopediei Resurselor Minerale, în România există 90 de milioane de tone de minereuri polimetalice.
Preţul mediu al acestor metale este 38 de euro kilogramul. Făcând înmulţirile de rigoare, aflăm că există 900 de tone de molibden în zăcământ, de exemplu, la preţul total actualizat de 34.335.000 de euro. Aşadar, în total, valoarea zăcămintelor minerale în România s-ar ridica la peste 734,8 miliarde de euro, potrivit capital.ro.