Cel mai puternic dintre toate sucurile de legume este cel obtinut din sfecla rosie, sustine terapeutul naturist austriac Rudolf Breuss. Rudolf Breuss este cel care a avut nu mai putin de 45.000 de cazuri de cancer si alte afectiuni cronice vindecate cu ajutorul sucurilor de legume si al ceaiurilor din plante. Dupa parerea lui Breuss, sucul de sfecla rosie curata sangele, blocheaza dezvoltarea tumorilor, detoxifica ficatul.
Suc de sfecla rosie: componente principale: caroten, vitaminele B1, B2, B6, C, E, acid folic, niacina, acid pantotenic, colina, calciu, siliciu, magneziu, fosfor, fier, sodiu, cupru, nichel, potasiu, acid oxalic, zinc, cobalt, molibden, litiu, seleniu, mangan, rubidiu, aminoazici pretiosi, substante vegetale secundare (de ex, rutina), flavonoide, antociani, materii colorante vegetale, betanina.
Utilizare: Acest suc de sfecla rosie, ultrapretios, stimuleaza, in general, procesele de functionare si de reglare si elasticitatea si mentinerea tineretii celulelor somatice si cerebrale.
Se obtine usor, cu ajutorul unui storcator electric centrifugal pentru uz casnic. Efectul curativ al substantelor poate fi potentat combinand sucul de sfecla rosie cu putin suc proaspat de morcovi, de telina sau de mar. Doza zilnica recomandata este de 1-2 pahare de suc proaspat stors. Sucul trebuie baut imediat dupa stoarcere. Se bea incet, cu ajutorul unui pai. Sucul de sfecla rosie se bea pe stomacul gol, cu 20 de minute inaintea unei mese principale, sau intre mese, pentru forta si energie.
Recomandare speciala: ca sursa generala de vindecare si intinerire, sucul de sfecla se poate consuma in combinatie cu sucul a 1/2-1 mar.
Efect vindecator: stimuleaza functia ficatului si a fierii; sustine ‘’stabilirea’’ microorganismelor utile pentru sanatate in intestinul subtire si intestinul gros; are efect antibacterian; amelioreaza respiratia celulelor somatice si cerebrale; stimuleaza sistemul imunitar; are o componenta antitermica (scade febra); stimuleaza diureza (eliminarea de urina) etanseaza vasele sanguine si are un efect antisclerozant; sporeste vitalitatea si amelioreaza metabolismul substantei cerebrale;
ajuta la regularizarea activitatii glandei tiroide; stimuleaza formarea sangelui.
Precautii: La unele persoane care consuma sfecla rosie, urina capata o culoare rosie, fenomen denumit beturie, care nu arata vreo afectiune sau intoxicatie, ci doar o incapacitate partiala a organismului de a asimila anumiti nutrienti din sfecla. Sucul de sfecla, consumat simplu, poate da stari de greata. Abuzul de suc de sfecla – peste 400 ml – poate duce la o paralizie temporara a corzilor vocale.