Anticonceptionalele pot fi extrem de periculoase pentru organism. Ce trebuie sa faci ca sa combati efectele nocive

0
79

Desi este una dintre cele mai sigure metode pentru protectie impotriva unei sarcini nedorite, pilula contraceptiva are si efecte extrem de nocive daca faci anumite lucruri, care sunt complet interzise. 

Iata care sunt lucrurile pe care nu ai voie sa le faci cand iei anticonceptionale!

1. NU lua anticonceptionale fara sa faci setul de analize speciale si obligatorii inaintea prescrierii oricarui tip de contraceptiv oral.

2. NU folosi contraceptive orale daca ai sau ai avut in trecut un cheag de sange (tromboza) intr-un vas de sange la picior, plamani sau alte organe.

3. Anticonceptionalele NU pot fi luate de persoanele cu istoric medical de tipul: afectiuni ale circulatiei sangelui, afectiuni ale rinichilor sau ficatului, afectiuni cerebrale, preinfarct, infarct, accident vascular cerebral, afectiuni intestinale, astm, epilepsie, lupus, sindrom vertiginos sau angina pectorala.

4. Cand iei anticonceptionale, este foarte riscant sa consumi dulciuri si alimente bogate in zahar sau grasimi. Nivelul ridicat de colesterol sau de trigliceride, din sange, asociat cu pilulele contraceptive, creste cu pana la 50% riscul de tromboza arteriala (cheag de sange pe artere).

5. Sub nicio forma, NU ai voie sa fumezi cand iei anticonceptionale, mai ales daca ai depasit varsta de 30 de ani. In caz contrar, esti cu pana la 60% mai expusa bolilor cardiovasculare sau infarctului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.