Iata bolidul cu care se plimba premierul Viorica Dancila. Cine a platit 100.000 de euro pentru achizitie

0
62

Viorica Dancila joaca rolul premierului care nu mai poate de grija si anunta pomeni peste pomeni in fiecare sedinta de guvern.

Premierul Romaniei este plimbata intr-o masina de peste 100.000 de euro pe care nu a platit-o Guvernul, dar este cumparata tot din bani publici.

Insa pe ocolite: achizitia a fost finantata de catre Ministerul de Interne, prin „Doi si-un sfert".

Premierul Dancila a fost vazuta, in imaginile transmise de televiziunile de stiri, folosind un BMW X5 care nu se afla insa in proprietatea Guvernului sau a Serviciului de Protectie si Paza (SPP).

Secretariatul General al Guvernului (SGG) a refuzat sa comunice carei institutii ii apartine masina, dar Ministerul de Interne a transmis:

„Autoturismul la care faceti referire a fost achizitionat la sfarsitul anului 2015, cu respectarea tuturor procedurilor legale.

La achizitia acestui mijloc de transport s-au avut in vedere criterii care sa permita desfasurarea in parametri optimi a misiunilor de insotire si escortare nemijlocita pentru protectia demnitarilor.

Pentru realizarea acestor deziderate, autoturismele de acest tip trebuie sa prezinte caracteristici dinamice superioare (putere si viteza), precum si accesorii specifice.

In conditiile in care Secretariatul General al Guvernului nu avea la dispozitie un autoturism care sa respecte aceste conditii, precum si cele de reprezentare specifice unui demnitar, MAI a transmis acest autoturism in folosinta, cu titlu gratuit, in data de 10 mai 2017, la SGG."

Potrivit surse citate, masina de lux BMW X5 ar fi fost cumparata pentru serviciul secret al MAI intr-un calup de patru autoturisme: unul pentru MAI, altul pentru DGIPI, un al treilea pentru IGPR si ultima pentru un secretar de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.