RETETA carnati de porc. Carnatii de porc sunt nelipsiti de pe masa de Craciun, dar care este cea mai buna reteta?
RETETA carnati de porc. Carnatii facuti in casa sunt deliciosi, iar oricine poate sa ii faca daca urmeaza o reteta traditionala. Secretul sta in ingredientele de calitate si proportiile corecte.
RETETA CARNATI DE PORC DE CRACIUN. INGREDIENTE
1,5 kilograme carne de porc grasa
2 metri mate de porc
40 de grame de usturoi
30 de grame de sare
8 grame de piper
25 de grame de boia dulce
250 ml supa de carne cu oase
1 lingura de cimbru uscat
Carnea de porc se spala, se toaca si se da deoparte. Se pregatesc condimentele, iar intestinele de porc se intind si se sufla prin ele. Se asaza un cap al matului pe palnia masinii de tocat, pentru ca astfel se umplu matele cu carne.
RETETA CARNATI DE PORC DE CRACIUN:
Spalati bine matele. Tocati carnea impreuna cu grasimea, apoi amestecati carnea cu sarea, piperul macinat, boiaua de ardei, cimbrul si zeama de carne cu usturoi.
Framantati amestecul pana se omogenizeaza si adaugati treptat zeama de carne pana amestecul devine maleabil.
Rulati intestinul de porc pe dispozitivul masinii de tocat. Dupa ce tot intestinul a fost rulat, faceti un nod in capatul acestuia. Puneti carne in masina de tocat si umpleti treptat intestinul.
Impungeti carnatii din loc in loc pentru a elimina golurile de aer si a permite carnatilor sa se zvante. Puneti carnatii sa se scurga si matureze peste noapte intr-o camara.