Secretele ascunse in clementinele cu frunze din supermarketuri? Acum ca stii, mai cumperi?

0
111

Apreciate pentru gustul si savoarea lor, dar si pentru vitaminele pe care acestea le contin, clementinele sunt cautate in aceasta perioada a anului, atat in supermarketuri cat si in micile magazine.

Fructele au putine calorii (cca. 46 la 100 g de fruct). De aceea sunt ideale pentru dieta.

Contin foarte multa vitamina C, magneziu si fier, care mentin functionarea in conditii normale a sistemului muscular si nervos.

Clementinele au 86% apa, dar sunt bogate in potasiu si calciu. De asemenea contin foarte multe fibre, care sunt foarte utile in digestie.

„Copaceii” cu clementine nu sunt in natura, ca plante salbatice. Ei au rezultat prin altoirea portocalului cu mandarinul. Clementinele au fost create de Louis Charles Trabut.

Aceste fructe nu contin samburi, deci ele nu se pot inmulti decat prin procesul de altoire. Gustul si aspectul diferit al clementinelor se datoreaza soiurilor diferite de portocal si mandarin din care rezulta.

Clementinele rezista mai mult decat mandarinele, dar isi mentin aroma acestora. Fata de portocalele sunt mai dulci si mai zemoase.