Soferii teribilisti nu mai au scapare. Cum poti fi amendat, desi nu te prinde politia cu radarul

0
56

Legea circulatiei ar putea deveni mai stricta. Ar putea fi aplicata o lege prin care poti fi parat la politie chiar si pentru o abatere minora, doar pe baza inregistrarilor video, de la camerele de pe bord ale altor soferi. Nici nu vei stii cine te-a parat.

Din cauza violentei in trafic si a incalcarilor voite a regulilor de circulatie mult prea numeroase, se cer masuri mai drastice. Deputatul USR Mihai Botez a depus un proiect legislativ care da posibilitatea oricarui sofer sa divulge infractiunile si contraventiile din trafic folosind doar inregistrarile camerelor video de pe bord. Daca legea este implementata, politistii vor fi obligati sa ia drept dovezi aceste filmari, daca nu sunt trucate sau alterate in post-procesare.

Prin urmare, daca ai montata o camera video pe bord si surprinzi in timp real un accident sau o infractiune, bataie intre soferi etc., vei putea sa trimiti inregistrarea politiei, cu detaliile aferente.

Filmarea ar putea fi incarcata direct pe site-ul Politiei si trebuie doar sa completezi un formular cu o declaratie pe proprie raspundere ca filmarea respectiva este autentica si nu ai modificat-o in vreun fel.

Daca ai doar oftica pe cineva si trimiti un clip falsificat prin care sa incriminezi acea persoana nevinovata, vei fi tu cel sanctionat.

Potrivit legii, falsificarea unei inregistrari tehnice video prin contrafacere sau alterare si prezentarea unei inregistrari tehnice video falsificate unei unitati de politie, in scopul de a dovedi existenta unei contraventii sau savarsirea acesteia de o anumita persoana, constituie contraventie.

Prin urmare, vei fi taxat cu amenda de clasa a lV-a. Aceasta este cuprinsa intre 9 si 20 de puncte amenda, adica intre 720 si 1.600 de lei si ti se ridica si permisul de conducere pentru 90 de zile. Mihai Botez spune ca o astfel de lege exista deja in alte state si confera eficienta in combaterea neregulilor din trafic:

„Nu ne facem bine daca nu vom si depune eforturi in acest sens, atat noi ca participanti la trafic, dar si autoritatile in implementarea corecta a acestei initiative. Franta, Anglia si Canada au sisteme similare implementate si functioneaza. Noi putem gasi tot felul de motive pentru care nu ar functiona si la noi, dar daca vrem sa evoluam trebuie sa facem eforturi”, a declarat deputatul USR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.