Maduva spinarii realizeaza conexiunea dintre corp si creier, avand rolul de intermediar in transmiterea de informatii catre creier din partea organelor. Nervii spinali (acele cordoane de natura osoasa) raspund pentru anumite zone ale corpului. Nervii cervicali, de pilda, raspund pentru partea superioara a corpului (care include bratele, gatul si capul), iar cei toracali pentru piept si abdomen.
Nervii cervicali au functii importante in realizarea unui echilibru intre functionalitatile si activitatea organelor principale. Fara nervii cervicali nu am avea un gat flexibil, iar atunci cand apar hernii ori tasari, sunt afectati inclusiv nervii paravertebrali. Pacientul poate ameti foarte usor in aceasta situatie, pot auzi sunete ciudate in urechi si, de asemenea, pot suferi tulburari de vedere sau migrene insuportabile.
De asemenea, nervii spinali toracali care au suferit leziuni sau care au fost afectati de precaritatea sistemelor de protectie a organismului pot duce de la dureri usoare in stomac pana la ulcer sau gastrita. Si vezica biliara poate avea probleme daca problemele coloanei vertebrale apar din cauza pozitiei incorecte pe scaun la locul de munca ori din lipsa de activitate. Coloana lombara provoaca si ea anumite afectiuni, in functie de gravitatea situatiei: tulburari menstruale, colita, balonare ori diaree.
Bonus: Maceratul de ceapa in vin curata eficient venele si arterele infundate de la prima utilizare. Iata cum se prepara. Este extrem de importanta curatarea arterelor si vaselor, in special dupa o anumita varsta. Printre principalele cauze ale imbatranirii se numara modul de viata si dietele dezechilibrate. Depinde de sanatatea arterelor varsta omului. Pot contribui alimentele bogate in grasimi si zaharul alb rafinat la infundarea si blocarea peretelilor arterelor.
Va fi in acest fel restrictionata circulatia sangelui, ceea ce duce la cresterea tensiunii arteriale. Mai jos este o reteta care restabileste tensiunea arteriala pe cale naturala, curata sistemul vascular si elimina ateroscleroza. Macerat de ceapa in vin alb: Ingrediente: – 4-5 cepe rosii – 1 litru de vin alb natural – 2 legaturi de frunze de patrunjel – 250 g de radacina de patrunjel – 150 ml de miere.
Mod de preparare: Dupa ce au fost spalate, cepele rosii se toaca marunt si se adauga intr-un recipient de sticla, turnandu-se peste ele vin alb natural. Se pune la fiert separat radacina de patrunjel dupa ce a fost spalata, curatata si maruntita, adaugand-se si frunzele de patrunjel tocate. Se lasa la fiert pana lichidul scade cu 30-50 %. Dupa ce s-a racit se strecoara. Maceratul de ceapa in vin alb se amesteca cu lichidul strecurat, adaugandu-se 150 ml de miere. Recipientul ermetic se inchide si se lasa 7 zile la macerat. Se agita periodic, iar dupa o saptamana preparatul se strecoara.
Mod de administrare: Se consuma de 3 ori pe zi cate o lingura de macerat, cu 30 de minute inainte de masa. Se consuma pana la terminarea intregii cantitati. Alcanizati hrana: Trebuie sa alcanizati mancarea cu fructe, legume, argila, pentru a curata arterele si venele. Se recomanda consumul din belsug a lichidelor, sucuri proaspete, ceaiuri din plante, apa de legume, apa de izvor. Ca urmare, depunerile de pe vase se vor desprinde, sangele se va subtia si vor deveni mai elastici peretii vaselor.