Pisicile sunt printre cele mai iubite animale de companie, insa multi habar nu au motivul pentru care micutele feline torc. De ce torc pisicile? Specialistii spun ca este un semn ca se simt bine. Un semn ca pisica se simte confortabil! Insa exista si alte situatii in care pisicile torc, cum ar fi momentul in care alapteaza.
Se spune ca torsul este si un mod prin care pisica comunica cu puii ei, scrie observator.tv.
Oamenii de stiinta explica torsul pisicii astfel: creierul pisicii trimite semnale catre muschii laringelui si diafragmei. Acestia se contracta si restrictioneaza fluxul de aer, pentru ca ulterior sa se relaxeaza pentru a lasa aerul sa treaca iar. Contractiile au loc la 25-150 de vibratii pe secunda si cauzeaza o scurta separare a corzilor vocale, fenomen care permite torsului sa apara atat in timpul inspiratiei cat si al expiratiei. Procesul de toarcere a pisicilor e considerat in primul rand un proces de comunicare, de transmitere a unor a unor mesaje in functie de intensitate.
Studiile au mai aratat si ca:
Proprietarii de pisicii sunt mai putin predispusi la depresie. Prietenii pisicilor au un nivel mai scazut al colesterolului si trigliceridelor. Cei care au suferit un atac de cord traiesc mai mult daca au in casa o pisica. In plus, torsul pisicii are puteri terapeutice. Conform unui articol publicat in Scientific American, pisicile torc cu o frecventa intre 25 si 150 hertzi, iar acest sunet poate ajuta la refacerea densitatii osoase si a nivelului de energie. S-ar putea sa observati ca, dupa ce pisica s-a asezat pe pieptul dumneavoastra, torcand harnica, va simtiti brusc revigorat. Asta pentru ca frecventa torsului pisicii efectiv va vindeca celulele din organism.