Ce bine ca exista si retete special gandite pentru perioada de post. Prepara cele mai fragede cornulete de post, cu rahat sau cu gem, pudrate cu zahar, ce ti se vor topi in gura!
Incearca aceasta reteta de cornulete in doua culori! Este delicioasa si se face foarte repede.
Ingrediente:
Pentru sirop, este nevoie de:
o cana cu apa
1/2 cana cu zahar
mirodenii
Aluatul: *prima foaie
200 g ulei
300 g apa minerala
4 linguri cu zahar
1 pliculet de praf de copt sau 1 cubulet de drojdie
doua plicuri zahar vanilat
faina cat cuprinde
*a doua foaie:
– la fel ca prima foaie doar ca inlocuim zaharul vanilat cu esenta de rom si adaugam doua linguri mari cu cacao
Umplutura:
500 g rahat
Decor:
nuca de cocos sau zahar
Mod de Preparare:
Foile: Ingredientele se amesteca in ordinea scrisa doar ca praful de copt se stinge in zeama de lamaie (daca se foloseste drojdie, aceasta se dizolva in putina apa calduta cu un pic de zahar si se lasa la dospit vreo 45 de minute). Se fac foi mititele rotunde (cea cu cacao mai mica decat cea simpla) si se suprapune cea cu cacao peste cea simpla. Dupa ce se suprapun se mai intind un pic pentru a se aplatiza bine. Se taie triunghiuri pe care se aseaza cate un cubulet de rahat, se intorc pe partea cu foaia alba si se ruleaza dinspre partea mare catre cea mica. Se aseaza pe o hartie de copt intr-o tava si se dau la cuptor, care a fost in prealabil incins, la foc mediu.
Imediat cum luati cornuletele din cuptor se dau fierbinti prin siropul rece, se insiropeaza un pic pe toate partile, si apoi se tavalesc prin nuca de cocos sau zahar. Aceste cornulete se pot servi si simple, fara a fi insiropate si apoi date prin nuca de cocos.
Se mananca atat calde cat si reci.