Cat de spectaculos a aratat Pamantul la echinoctiu din spatiu

0
79

Pe 20 martie 2019, cu ocazia echinoctiului de primavara, ziua a devenit egala cu noaptea ca durata si a marcat primavara astronomica.

Echinoctiul din martie reprezinta una dintre cele mai importante zile de peste an pentru pasionatii de astronomie. Acesta reprezinta ziua din an in care ziua este egala cu noaptea. Desi ai crede ca dureaza intreaga zi, de fapt, se intampla pe 20 martie la ora 23:58, conform site-ului Observatorului Astronomic – Amiral Vasile Urseanu. In momentul in care are loc echinoctiul de primavara, soarele traverseaza pe bolta cereasca zona ecuatorului ceresc. Trece din emisfera astrala a sferei ceresti in cea boreala.

Cei de la National Oceanic and Atmospheric Association au realizat o fotografie prin satelit cu Pamantul exact in momentul echinoctiului, care iti arata cat de frumos s-a vazut planeta noastra din spatiu in data de 20 martie.

„Este din nou acel moment!”, anunta tweet-ul de la NOAA Satellites. „Sa aveti un #FullDiskFriday fericit. In aceasta saptamana facem un pas inapoi (de aproximativ 22.000 de mile) pentru a ne bucura de aceasta priveliste #GOESWest a planetei noastre superbe. Descoperiti mai multe fotografii de la satelitii nostri aici: https://t.co/iOkytbWtvM pic.twitter.com/PptP6lTXH1„.

„La ecuator, soarele se afla exact deasupra capului in timpul celor doua echinoctii”, arata National Weather Service. „Orele aproape egale de zi si noapte se datoreaza refractiei luminii soarelui, sau de o aplecare a razelor solare, care face ca soarele sa apara deasupra orizontului, cand pozitia reala a soarelui este sub orizont”.

Fotografia este spectaculoasa, dar nu vom mai primi una asemanatoare pana pe 23 septembrie, cand va avea loc echinoctiul de toamna, care functioneaza dupa aceleasi principii ca cel de primavara.