Un nou trend in materie de arta • Terapia prin muzica a devenit una dintre cele mai cautate metode de refugiu din cotidian, de vindecare a unor boli mentale, dar si de a trata efectele autismului • In Iasi, in ultimii ani, a luat amploare muzicoterapia si din ce in ce mai multi oameni se arata interesati de efectele pozitive ale acestui tip de tratament • Un tanar care lucreaza in notariat povesteste despre cum si-a schimbat viata de cand s-a inscris la lectiile de pian
Muzicoterapia reprezinta un tratament impotriva bolilor, prin intermediul muzicii. Aceasta forma de terapie este folosita in mai multe domenii, printre care si cel educational, social si medical. Scopul terapiei prin muzica este acela de a reduce stresul psiho-fiziologic, durerea si negativismul. De-a lungul timpului, individul a folosit muzica in scop terapeutic prin ascultare, prin dans si compozitie. Muzica este considerata atat o forma de arta, cat si o stiinta, dupa cum literatura de cercetare a demonstrat.
Tinerii din zilele noastre se arata a fi mult mai atrasi de evadarea din cotidian sau propriile ganduri prin intermediul studierii muzicii, mai mult decat predecesorii lor. Terapia prin muzica este folosita in zilele noastre pentru a vindeca depresia, stresul, negativismul, durerea si chiar boli ca autismul. Din ce in ce mai multi profesori care predau muzica, fie ea instrumentala sau vocala, tind sa studieze si o alta latura a muzicii, si anume cea terapeutica, datorita cererilor abundente din ultimii ani.
Oana Todica, o tanara in varsta de 30 de ani, este profesor de pian. De-a lungul experientei sale in calitate de profesor a descoperit muzica in toate formele ei. Aceasta preda ore de pian pentru cei interesati sa devina profesionisti in domeniul muzical, pentru cei care vor sa evadeze din cotidian si pentru copii care sufera de autism.