6 remedii naturale impotriva infectiilor parazitare

0
72

Imbunatatirea alimentatiei este un pas fundamental pentru eliminarea parazitilor intestinali. Pe langa evitarea consumului unor alimente daunatoare, exista unele remedii naturale care ne pot ajuta sa tratam infectiile.

Infectiile cauzate de parazitii intestinali sunt mult mai frecvente decat ne imaginam. Din nefericire, in majoritatea cazurilor nu ne dam seama de acest lucru, deoarece simptomele pot fi confundate cu alte afectiuni, precum problemele digestive, nervozitatea, iritabilitatea sau mancarimile. Din acest motiv, in acest articol iti propunem 6 remedii naturale impotriva infectiilor parazitare, care pot fi utile si pentru prevenirea imbolnavirii. Aceste alimente ne ajuta sa avem un intestin sanatos.

Ce trebuie sa avem in vedere?
Organismul poate ajunge sa aiba paraziti chiar daca este sanatos si echilibrat. In mod normal, parazitii ar trebui sa fie eliminati in mod natural.

In general, pentru prevenirea infectiilor parazitare se recomanda reducerea sau evitarea consumului de lactate, alcool si zahar, inclusiv de fructe care contin prea multa fructoza. In acelasi timp, trebuie sa consumam mai multe alimente proaspete si fermentate (chefir, iaurt natural, varza murata, etc.)

Se recomanda si administrarea unui supliment de probiotice, care ne ajuta sa mentinem sanatatea florei intestinale. Intestinele sunt locul ideal de acumulare a parazitilor, acestia afectand si sistemul imunitar.

Remedii naturale impotriva infectiilor parazitare

1. Usturoi
Usturoiul este unul dintre cele mai eficiente remedii naturale impotriva infectiilor parazitare. Efectul sau puternic antibiotic il transforma intr-un tratament natural ideal atunci cand sistemul imunitar este slabit.

Pentru ca usturoiul sa aiba un efect antiparazitar, cel mai bine este sa il consumam crud. Daca nu ne place astfel, il putem consuma cu un pic de paine prajita sau putem sa adaugam mai mult din acest ingredient intr-o supa. O alta optiune ar fi faimoasa cura tibetana de usturoi. De asemenea, putem sa alegem si varianta unei capsule cu ulei de usturoi.

2. Seminte de papaya
Papaya este un fruct tropical care ofera echilibru functiei digestive. Cu toate acestea, nu este cunoscut la scara larga efectul antiparazitar al semintelor sale, care ies in evidenta datorita formei rotunde si gustului picant.

Pentru a le consuma sub forma de remediu, trebuie sa le macinam sau sa le procesam intr-un blender si sa le consumam intre mese timp de cateva zile consecutive. Le putem amesteca si cu sucul de papaya.

3. Seminte de dovleac
Semintele de dovleac reprezinta urmatorul element de pe lista de remedii naturale impotriva infectiilor parazitare. Acestea sunt bogate in cucurbitina, un aminoacid care paralizeaza anumite tipuri de paraziti si faciliteaza eliminarea lor din organism.

Daca avem deja paraziti in organism, se recomanda consumul a aproximativ 30 de seminte de dovleac crude zilnic, intre mese. Putem sa le pisam pentru a le consuma mai usor. Daca le consumam in forma lor naturala, trebuie sa le mestecam bine pentru a obtine efectul dorit.

4. Ghimbir
Ghimbirul este un condiment care iese in evidenta datorita gustului sau picant si racoritor. Are atat de multe proprietati medicinale, incat ar trebui sa il consumam zilnic. De asemenea, ghimbirul este unul dintre cele mai eficiente remedii naturale impotriva infectiilor parazitare.

Putem incepe ziua cu o infuzie de ghimbir sau sa il combinam cu un suc de fructe, de exemplu, de portocale, mere sau pere. Putem sa il folosim si pentru condimentarea anumitor preparate dulci si sarate, in scop preventiv. Ghimbirul ofera savoare mancarurilor.

5. Cuisoare
Cuisoarele sunt un condiment cu miros si gust puternic, care a fost utilizat frecvent ca remediu natural inca din timpuri stravechi. Cu toate acestea, in prezent nu sunt utilizate foarte mult, mai ales pentru ca nu li se cunosc proprietatile.

Consumand in fiecare dimineata cuisoare pe stomacul gol, vom elimina parazitii. Putem utiliza cuisoarele si pe post de condiment in tocanite sau chiar in deserturi.

6. Otet de mere
Otetul de mere este un remediu simplu si accesibil, eficient impotriva parazitilor si, in general, pentru mentinerea sanatatii. Se recomanda consumul intre mese, diluat in apa.

Alege un tip de otet de mere pur, nefiltrat si nepasteurizat. In acest fel, te vei asigura ca acesta si-a pastrat enzimele si probioticele esentiale. De asemenea, otetul de mere este un aliment care ajuta la vindecarea florei intestinale dupa o infectie.