Insula din Delta Dunarii, scoasa la licitatie pentru cel putin 350.000 de euro

0
71

O insula din Delta Dunarii este scoasa la licitatie pentru cel putin 350 de mii de euro. Noul proprietar are sansa s-o transforme in una dintre cele mai spectaculoase zone turistice din Europa.

In mijlocul apei, sunt mai multe unitati de cazare si o fosta cherhana care pastreaza inca aspectul traditional. Organizatorii licitatiei spun ca au deja o lista de clienti. Pretul final ar putea depasi jumatate de milion de euro.

Situata la 45 de kilometri de Tulcea, in inima Deltei, insula Matita este considerata una dintre cele mai spectaculoase rezervatii naturale din Europa. Aproape 6.300 de metri patrati de natura salbatica, in mijlocul apelor, intr-un decor care iti taie rasuflarea. Opt constructii acoperite de stuf ascund o fosta cherhana, unde, pe vremuri, ajungeau pescarii din zona. 

E dinainte de 89'. Fosta cherhana. Cherhana care era utilizata de catre pescarii din Chilia si Mila 23, fiind undeva la jumatatea distantei. Acolo aveau amenajate si dormitoare pentru pescari, pentru ca ei plecau lunea si se intorceau sambata. Asa era programul la pescuit – Marian Mihalcea, inspector in cadrul ARBDD

Paradisul este acum proprietatea unui bucurestean cu afaceri in turism si amenajari exterioare si interioare. Insula este scoasa la licitatie cu un pret care incepe de la 350 de mii de euro. Cumparatorul nu va detine si terenul, ci doar constructiile si plantatiile de pe el.

A avut, in anii '90, un proprietar. Tot ce inseamna active a avut acolo un proprietar. proprietarul a vandut mai departe activele altui om. Si tot asa. Cred ca este al treilea sau al patrulea proprietar – Malin Musetescu guvernatorul Deltei

Noul proprietar va putea dezvolta aici unul dintre cele mai spectaculoase complexuri turistice de pe continent. Cladirile au fost complet renovate anul trecut, dar inca pastreaza imaginea de altadata a zonei.

Afaceristii romani si straini sunt interesati si de alte comori ascunse din tara. Vestita Casa a Casatoriilor din Ploiesti este scoasa la licitatie. Pretul cladirii construite in anul 1850 porneste de la un milion de euro. Si Palatul Stirbei de la Bacau este dat spre vanzare in aceasta perioada. Are 59 de camere si a fost cumparat ultima oara cu 400 de mii de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.