Anul scolar 2019-2020 aduce schimbari pentru elevi! A fost aprobata o noua disciplina pentru liceeni

0
60

Anul scolar 2019-2020 va aduce schimbari pentru elevi, intrucat Ministerul Educatiei a aprobat o noua disciplina optionala in liceu. Este vorba despre ”Utilizarea tehnologiilor de modelare si imprimare 3D”, ce va fi implementata din luna septembrie, cand va incepe noul an scolar. 

Ordinul nr. 3739/2019 privind aprobarea programei scolare in liceu pentru disciplina optionala „Utilizarea tehnologiilor de modelare si imprimare 3D” a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 384 din 16.05.2019.

Astfel, elevii de liceu pot urma, incepand cu anul scolar urmator, un nou optional care le poate conferi urmatoarele competente generale: gestionarea tehnologiilor de imprimare 3D, precum si elaborarea unor proiecte inovative utilizand tehnologii de modelare si imprimare 3D, care sa dezvolte spiritul critic si flexibil.

Asadar, acest optional va putea fi studiat in orice clasa din liceu, o ora pe saptamana, pe parcursul unui an scolar, cadrul curriculumului la decizia scolii (CDS) pentru urmatoarele filiere: teoretica – toate profilurile si specializarile;  tehnologica – toate profilurile si specializarile; vocationala – profilul artistic (specializarea Arhitectura; specializarea Arte ambientale si design; specializarea Arte plastice si decorative), profilul Militar si profilul Ordine si Securitate Publica (specializarea Matematica-informatica).

Acest optional va putea fi predat de catre profesorii care au studii de specializare in domeniul informatica si TIC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.