Prognoza meteo pentru joi, 30 mai: ploile se extind catre sud si est

0
100

Meteorologii au vesti proaste pentru acest sfarsit de luna. Potrivit prognozei meteo pentru joi, ploile se extind catre sud-ul si est-ul tarii. Sunt asteptate averse cu aspect de vijelii, descarcari electrice si grindina. Afla cum va fi vremea in Bucuresti. Vremea 30 mai 2019.

Vremea joi, 30 mai 2019. Joi aversele de ploaie se vor extinde si catre sud si est, cu exceptia Dobrogei, unde acestea se vor semnala numai in mod izolat. Vor fi si descarcari electrice, iar pe alocuri si caderi de grindina si intensificari de scurta durata ale vantului, care la inceputul averselor vor putea lua si aspect de vijelie. Intensitatea cea mai ridicata a fenomenelor va fi in Moldova, unde atat umiditatea ridicata venita de pe Marea Neagra, cat si masa de aer cald advectata dinspre Peninsula Anatolica vor amplifica procesele convective, potrivit prognozelor Vremea.ido.ro. Tot in Moldova si cantitatile de apa vor fi mai insemnate, de pana la 20-25 de mm in mod local. Vantul va sufla slab in cea mai mare parte din tara, cel mult slab pana la moderat in vestul Transilvaniei, Crisana si Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi situate in general intre 19 si 24 de grade in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana (cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in depresiunile din estul Transilvaniei), 23-27 de grade in Oltenia, 24-29 de grade in Muntenia si Dobrogea si 20-25 de grade in Molodva.

Vezi si: Prognoza meteo pentru ultimele zile ale lunii mai

Vremea in Bucuresti joi (30 mai) si vineri (31 mai) instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata si se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelie si posibil grindina. Temperaturile maxime vor fi de 29, respectiv 26 de grade, iar cele minime de 15…17 grade.

ANM, avertizari meteo – COD GALBEN

Temporar instabilitatea atmosferica va fi accentuata, indeosebi in regiunile vestice, nordice si centrale, precum si in zonele de deal si de munte, apoi cu precadere in estul, sudul, centrul si nordul teritoriului. Se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelie si izolat grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15…25 l/mp, iar pe arii restranse 35…50 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.