7 simptome grave pe care n-ar trebui sa le ignori

0
60

Tu esti cel care isi cunoaste cele mai bine corpul, asa ca n-ar trebuie sa ignori sub nici o forma simptomele grave care iti arata ca lucrurile nu merg tocmai bine. Iar pentru a stii care sunt simptomele grave este indicat sa inveti sa citesti mesajele pe care corpul incearca sa ti le trimita, ca ceva este in neregula cu sanatatea ta.

Este adevarat ca simptomele vin si trec fara sa aiba consecinte majore. Insa exista si simptome grave pe care n-ar trebui sa le ignori. Afla ce iti recomanda Dr. Oz sa faci cand simptomele grave isi fac aparitia in viata ta:

Simptome grave #1: O durere brusca si ascutita in partea dreapta chiar deasupra stomacului

Afectiunea: Pietre la vezica biliara
Bila este una dintre cele mai mici organe ale corpului. Locaizat chiar sub ficat, colecistul colecteaza bila, necesara pentru digestia grasimii si eliberarea ei in intestinul subtire. In momentul in care in bila este exces de colesterol, incep sa se formeze pietre in colecist – ceea ce cauzeaza dureri mari, infectii si alte complicatii. Infectiile se pot raspandi la ficat sau pancreas si pot fi mortale daca nu se trateaza. In cazurile extreme este necesara operatia. In cazul in care te confrunti cu o astfel de durere, mergi de urgenta la medic.

Simptome grave #2: Vedere incetosata, intunecata sau dubla

Afectiunea: Diabet
Odata cu inaintarea in varsta, apar schimbari in ceea ce priveste vederea, dar vedere incetosata, intunecata sau dubla sunt simptome distincte. Diabetul este principala afectiune care duce la orbirea persoanelor intre 20 si 74 de ani. Un nivel al glicemiei scapat de sub control poate afecta toate vasele sanguine din corp, inclusiv cele de la nivelul ocular. Iar daca acestea din urma sunt deteriorate, sangele nu mai ajunge in ochi. Noi vase incep sa le inlocuiasca pe cele afectate si incep sa ingusteze campul vederii, sa-l intunece, precum un palc de copaci. Daca observi ca ai o vederea incetosata, intunecata sau dubla mergi la doctor. Aceste simptome sunt reversibile si poti preintampina aparitia altor afectiuni daca nivelul zaharului din sange este tinut sub control.

Simptome grave #3: Durere de cap persistenta

Afectiunea: Anevrism cerebral
Persoanele care s-au confruntat cu un anevrism cerebral descriu durerea ca „cea mai puternica durere de cap pe care au simtit-o vreodata”. Anevrismul este o zona dintr-un vas de sange care se largeste. Daca durerea de cap pe care o simti este de o intensitate extrema ar putea insemna ca s-a spart un vas de sange, ceea ce inseamna moarte in 40% din cazuri. In cazul in care ai tensiunea arteriala ridicata cresc riscurile pentru un anevrism cerebral. Si femeile aflate la menopauza se confrunta cu acelasi risc din cauza scaderii nivelului de estrogen.

Mergi la spital rapid in cazul urmatoarelor simptome: dureri deasupra sau in spatele ochilor; dureri ale gatului; amortirea unei parti a fetei.

Simptome grave #4: O durere la picior de care nu scapi indiferent ce faci

Afectiunea: Tromboza
Durerea sau sensibilitatea excesiva aparuta la unul dintre membrele inferioare pot fi un simptom al trombozei venoase profunda. Aceasta durere poate fi un semn ca acolo s-a format un cheag de sange, care poate ajunge la plamani, unde poate bloca o artera. Daca se intampla acest lucru, inima se poate opri, caz in care moartea poate surveni in cateva minute. Printre simptome se pot numara umflatura in gamba, durere in spatele genunchiului sau durere in coapse.

Tromboza venoasa profunda isi poate face aparitia dupa ce ai stat intins pentru o prioada mai lunga de timp, sau in timpul calatoriei cu avionul. Alt factor care poate contribui la declansarea trombozei venoase profunde este mostenirea genetica. Vestea buna este ca tromboza venoasa profunda poate fi prevenita; ridica-te si misca-te cat de des se poate mai ales cand te afli in avion (si evitarea consumului de acool in timpul zborului).

Simptome grave # 5: Sangerarea gingiilor

Afectiunea: Leucemia
In cazul unei persoane sanatoase, componentele sangelui opereaza normal: globulele rosii ale sangelui duc oxigenul, globulele albe lupta impotriva infectiei, iar trombocitele incheaga sangele. La persoanele care sufera de leucemie exista un numar de globule albe care nu functioneaza corespunzator. Astfel, nu foarte multe trombocite functioneaza asa cum trebuie si, prin urmare, sangele nu se incheaga corespunzator.  Bolnavii de leucemie sangereaza si se invinetesc mult mai usor. Alte simptome sunt sangerarile nazale, febra, transpiratii nocturne, slabiciune si oboseala.

Simptome grave # 6: Dificultati ale respiratiei

Afectiunea: Astm
Atacul astmatic este cauzat de ingustarea muschilor din jurul peretilor cailor aeriene iar acestea devin mai stranse, captuseala lor se inflameaza si apare si un exces de mucus. O combinatie a celor 3 inseamna ca in plamani ajunge mai putin aer. In cazuri extreme, inima se poate opri. Daca suferi de astm vorbeste cu doctorul de familie si evita alergiile, vremea rece sau supararile.

Simptome grave # 7: Senzatia persistenta de voma

Afectiunea: Atac de cord
Desi durerea in piept este cel mai comun simptom atat in cazul barbatilor, cat si al femeilor, multe femei experimenteaza simptome vagi care nu sunt atribuite imediat unui atact de cord.

De ce ar trebui ca senzatia persistenta de voma, unul dintre cele mai surprinzatoare simptome, sa fie un semn al infarctului? Inima nu are nici un nerv astfel incat sa simti durere, asa ca trimite semnale catre sira spinarii, care trimite semnale catre restul corpului. 95% dintre femeile care au suferit de un atac de cord au spus ca au expeimentat unul dintre simptomele de mai jos cu o luna inainte de a se fi declansat atacul. Cheia este recunoasterea simptomelor ca si frecventa si severitatea lor.

Iata simptomele unui infarct pe care n-ar trebui sa le ignori:

– Durere ascutita in piept;

– Durere care se raspandeste in brate, umeri, gura, gat si spate in special in partea stanga;

– Respiratie scurta;

– Ameteala, transpiratie, slabiciune, epuizare;

– Dureri de cap, vedere incetosata;

-Simptome gastrointestinale precum indigestia, senzatia de voma si chiar voma;

– Tuse si palpitatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.