S-a marit numarul persoanelor care sufera de afectiuni ale creierului. Se preconizeaza ca 1 din 3 indivizi va fi afectat

0
65

Scrisoarea deschisa este adresata presedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen; comisarului desemnat pentru sanatate, Stella Kyriakides; comisarului desemnat pentru inovatie si tineret, Mariya Gabriel; presedintelui Parlamentului European, David Sassoli; membrilor comitetelor ENVI si ITRE din cadrul Parlamentului European si presedintilor grupurilor politice ale Parlamentului European. De asemenea, APAN se va alatura demersurilor realizate la nivel european de catre EAN (European Academy of Neurology),  EBC (European Brain Council) si EFNA (Federatia Europeana a Asociatiilor Neurologice) pentru cresterea semnificativa a eforturilor globale adresate sanatatii creierului. Potrivit studiilor realizate de catre European Brain Council –  cel putin 1 din 3 persoane va suferi o afectiune a creierului pe parcursul vietii, cu un cost total al sanatatii creierului estimat la 800 de miliarde de euro pe an.

Grupul de studiu al „The Global Burden of Disease” a constatat ca tulburarile neurologice au constituit in anul 2015 cea mai importanta cauza a anilor de viata afectati de dizabilitate si a doua cea mai mare cauza de deces global, respectiv 16,8%. Prin urmare, este important ca sanatatea creierului sa primeasca o atentie mult mai mare din partea noii Comisiei Europene si a Parlamentului. Una dintre cele mai mari provocari cu care se confrunta societatile noastre in curs de imbatranire este prevalenta si povara din ce in ce mai mare a bolilor necontagioase. „Consideram ca este necesara o actiune la nivelul UE pentru prevenirea bolilor si promovarea unui stil de viata sanatos, sustinut de un cadru pentru combaterea bolilor necontagioase, care sa asigure un acces echitabil la servicii medicale de inalta calitate”, afirma reprezentantii asociatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.