Parintele Calistrat, despre IPS Pimen: „Daca ar fi sa ii dam o definitie ar trebui sa spunem asa: Bucovina, un buchet frumos de ciresi in mana”

0
100

Decesul ÎPS Pimen a întristat întreg poporul român. Printre persoanele care au discutat despre Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a fost părintele Calistrat. Acesta a reușit să emoționeze vorbind despre viața Înaltpreasfințitului Pimen și a conturat un tablou al existenței acestuia. Părintele Calistrat consideră că Înaltpreasfințitul Părinte Pimen a fost o emblemă a zonei descriindu-l ca „Bucovina, un buchet frumos de cireși în mână”.

”Dacă ar fi să îi dăm o definiție a ÎPS Pimen ar trebui să spunem așa: Bucovina, un buchet frumos de cireși în mână. ÎPS Pimen, din 1990 din luna martie, de când a luat în primire arhiepiscopia Rădăuților și Sucevei el era deja familiariazat cu această zonă, pentru că foarte mulți ani, până ce a fost instalat patriarh al BOR, Înaltul Pimen a suplinit și funcții.

Bucovina s-a bucurat de cea mai mare realizarea duhovnicească pentru că Înaltul Pimen fusese deja părintele Bucovinei, era omul de Taină, care era legat de mănăstirea Putna, unde a fost în preajma anilor 60 stareț al acestui așezmânt și ceea ce nu este spus, atunci când sistmeul comunist a vrut să ia o parte din tezaurul de la Putna, Pimen a zis că e muzeograf și că trebuie să îi taie mâinile dacă vrea să ia ceva de acolo. Datorită lui ne bucurăm de ce e acolo.

În alcătuirea Sfântului Sinod, intră mai multe categorii de episcopi. ÎPS Pimen este episcop de tradiție veche. A avut școala vieții învățată între zidurile mânăstirii, în calitatea de ascultători. ÎPS Pimen a intrat în mânăstire la 20 de ani.”, a spus părintele Calistrat.