Adevarul despre crizele economice din Romania. ”Asa s-a dus Romania in nas”

0
82

Economistul Lucian Isar a aratat, intr-o emisiune TV, cum Romania este bagata, din cand in cand, in crize artificiale, exemplificand cu cifre concrete din 2008 si pana in prezent.

”Vedem campanii electorale intr-un proiect de tara initiat in anii 90, 92, care presupune din cand in cand cate o criza autogenerata. Pe langa faptul ca oamenii sunt tinuti in saracie pentru a fi mai usor de manipulat, pe langa faptul ca exista ceea ce se numeste captura statului, se mai si genereaza, din cand in cand, artificial, cate o criza in Romania”, a spus Lucian Isar.

Lucian Isar a dat exemplu criza resimtita de romani in 2009 si 2010, care a fost declansata prin mai multe masuri luate in 2008.

”Romania e o tara bogata, e foarte greu sa o trimiti in recesiune pentru ca e foarte bogata si are un ritm natural de crestere economica de 5%. Ca sa o aduci sub zero, trebuie sa faci cateva anunturi pregatitoare”, a mai spus Lucian Isar.

Intre aceste anunturi se numara si cresterile salariale cu 50% (care nu au mai avut loc), cresterea dobanzilor in criza de catre guvernatorul Isarescu, ”cel care si-a dat spor de performanta si care a din noiembrie 2008 a blocat creditarea”. ”Asa s-a dus Romania in nas”, a mai spus Lucian Isar.

”Riscam viitorul economiei Romaniei!”
Premierul Dacian Ciolos a declarat, miercuri, la Consiliul National al PNL, ca ideea de marire a salariilor, de a transmite evolutia economica si in marirea salariilor e un lucru necesar, dar a avertizat ca, daca acesta se face „populist si electoralist”, trebuie explicat oamenilor ca li se risca viitorul, dar si viitorul economiei.

„Da, avem nevoie in perioada urmatoare sa facem ca evolutia economica buna a Romaniei sa fie resimtita si in nivelul de trai al romanilor, dar daca nu facem asta cu decizii responsabile riscam sa repetam istoria si dupa o perioada de crestere economica sa ajungem din nou la probleme. De aceea, cred ca ideea de a mari salariile (…) de a transmite cresterea economica si in evolutia salariilor e un lucru necesar, dar, daca acest lucru se face in mod populist si doar electoralist, cred ca trebuie sa le explicam oamenilor ca prin asta le riscam viitorul si riscam viitorul economiei Romaniei”, a afirmat Ciolos, la Consiliul National al PNL.