Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) consideră că iniţiativa de reglementare în domeniul tutunului introduce măsuri care ar afecta negativ industria ospitalităţii, interzicând folosirea produselor cu potenţial de risc redus în spaţii publice închise, precum şi parteneriatele între companii privat potrivit news.ro
”HORA susţine astfel vocile critice la adresa proiectului de lege, grupate în jurul Coaliţiei pentru Libertatea Comerţului şi a Comunicării (CLCC)”, arată un comunicat.
Reprezentanţii HORA spun că au susţinut de la început iniţiatorii legii actuale, cât şi punerea acesteia în practică, iar în viitor îşi menţine sprijinul în această direcţie.
Organizaţia consideră că un proiect de lege care face referire la industria ospitalităţii, făcut fără consultarea în prealabil a patronatelor din industrie, poate fi îmbunătăţit printr-un dialog la care să participe toţi stakeholderii.
HORA are peste 100 de membri activi, un total de peste 10.000 angajaţi direcţi şi o cifră totală de afaceri de aproximativ 400 de milioane de euro.
”Întrucât nu am fost consultaţi de către iniţiatorii noului proiectului de lege, considerăm că nu s-au avut în vedere efectele negative pe care aceste schimbări le-ar putea avea asupra industriei ospitalităţii. Noi şi partenerii noştri, furnizori şi clienţi, avem nevoie de un cadru legislativ echilibrat şi transparent, simplu de aplicat şi care să avantajeze desfăşurarea activităţii operatorilor din industria ospitalităţii”, a declarat Dragoş Petrescu, preşedintele HORA.
Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România reprezintă industria ospitalităţii româneşti.
Guvernul a majorat de la începutul lunii septembrie acciza pentru ţigarete, impactul la nivelul unui pachet urmând să se situeze la circa 40 de bani. Din majorarea accizei, statul ar urma să încaseze în perioada septembrie-decembrie circa 160 de milioane de lei.