Surpriza pentru o categorie de angajati- Veti beneficia de un nou ajutor financiar

0
43

Surpriză uriașă pentru o categorie de angajați! Potrivit unui proiect legislativ care se află în dezbaterea Senatorilor, aceștia vor primi un nou ajutor financiar.

Este vorba despre judecătorii, procurorii și magistrații-asistenți. Aceștia ar putea beneficia de ajutor financiar de la stat pentru plata integrală sau parțială a ratelor la creditele pentru cumpărarea unei case. Un sprijin financiar de care se bucură, în prezent, doar militarii și polițiștii.

Conform textului, judecătorii, procurorii, personalului asimilat acestora, dar și magistrații-asistenți care primesc compensație lunară pentru chirie și care contractează un împrumut pentru casă sau cumpără o locuință în rate pot cere ajutor de la stat pentru plata ratelor.

Proiectul subliniază, totodată, că respectivul ajutor se va acorda pe o perioadă ce nu va putea depăși perioada împrumutului pentru casă sau a contractului de vânzare în rate a unei locuințe. De asemenea, el este destinat cumpărării unei singure locuințe pe parcursul carierei, nu va avea caracter salarial și nu se va impozita, iar valoarea ei nu va putea depăși rata lunară plătită de beneficiar pentru creditul ipotecar sau imobiliar ori pentru contractul de vânzare în rate a unei locuințe.

Potrivit propunerii legislative, magistrații care se vor muta într-o altă instituție din sistemul de justiție, chiar dacă aceasta e într-un alt oraș, vor avea în continuare dreptul la această compensație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.