Hușenii, avertizați prin sistemul RO-ALERT de furtuni violente – FOTO

0
364

Cetățenii municipiului Huși au primit astăzi un important avertisment prin intermediul sistemului RO-ALERT, care i-a alertat cu privire la iminentele condiții meteorologice periculoase. Potrivit mesajului transmis, se așteaptă averse torențiale ce vor acumula între 20-25 l/mp, însoțite de descărcări electrice frecvente, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Perioada de manifestare a acestor fenomene extreme este programată să aibă loc între orele 15:35 și 17:00, în aceeași zi. Autoritățile locale au solicitat cu insistență cetățenilor să evite deplasările și să ia măsuri de adapostire și autoprotecție în fața acestor condiții meteorologice periculoase.

Având în vedere intensitatea și pericolul potențial al furtunilor violente așteptate, autoritățile recomandă tuturor locuitorilor să rămână în siguranță în casele lor și să evite orice deplasare pe timpul acestei perioade. Este important să se ia în considerare faptul că aceste fenomene meteo pot pune în pericol viața și bunurile personale.

RO-ALERT este un sistem național de transmitere a mesajelor de avertizare la nivelul întregii țări și a fost conceput special pentru a informa cetățenii în cazul apariției unor situații de urgență sau a unor pericole iminente. Acesta transmite mesajele de avertizare prin intermediul telefonului mobil, asigurând astfel o comunicare rapidă și eficientă cu populația.

” Avertizare meteo de averse torentiale care vor acumula 20-25 l/mp, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelie, grindina. Perioada de manifestare:
13.07.2023, intre orele 15:35 – 17:00.
Evitati deplasarile si luati masuri de adapostire si autoprotectie! ” se arata in mesajul RO-ALERT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.