Cererile de granturi pentru programe de promovare a produselor agricole pot fi transmise electronic pana la 27 august

0
61

Cererile de propuneri de granturi pentru programe simple şi pentru programe multinaţionale de promovare a produselor agricole, puse în aplicare pe piaţa internă şi în ţări terţe în vederea restabilirii situaţiei pieţei, se pot transmite electronic până la data de 27 august, a anunţat, miercuri, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), potrivit Agerpres.

"Anunţurile privind lansarea cererilor de propuneri şi documentaţia tehnică au fost publicate în cadrul Programului anual de lucru 2020, în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene C 216 din data de 30.06.2020 şi pe site-ul CHAFEA", se menţionează în comunicat.

Bugetul disponibil este de 5 milioane de euro pentru programele simple şi de 5 milioane de euro pentru programele multinaţionale.

Potrivit sursei citate, durata programelor este de un an, iar contribuţia financiară a Uniunii Europene este de 85% din valoarea cheltuielilor eligibile, diferenţa fiind contribuţia proprie a beneficiarilor.

Citește și: Ne întoarcem la starea de urgență, după ce cazurile de coronavirus au explodat? Reacție de ultimă oră a lui Raed Arafat

"Beneficiarii sunt: organizaţii profesionale sau interprofesionale stabilite într-un stat membru şi grupurile definite la articolul 3 punctul 2 din Regulamentul (UE) nr. 1151/2012 al Parlamentului European şi al Consiliului; organizaţii de producători sau asociaţii de organizaţii de producători, recunoscute de un stat membru sau organisme din sectorul agroalimentar care au fost însărcinate de statele membre să îndeplinească misiuni de serviciu public clar definite în acest sector, înfiinţate cu cel puţin doi ani înainte de data lansării cererii de propuneri, toate categoriile trebuie să fie reprezentative, în condiţiile menţionate în cererile de propuneri", se mai precizează în comunicat.

Potrivit APIA, sectoarele de produse vizate sunt: fructe şi legume, excluzând fructele şi legumele procesate; vin; plante vii şi alte plante, bulbi, rădăcini şi alte asemenea, flori tăiate şi frunziş ornamental; lapte şi produse lactate; cartofi pentru procesare cu excepţia cartofilor proaspeţi, iar în relaţie cu produsele menţionate, pot fi avute în vedere şi sistemele prevăzute la art. 5 din Regulamentul (UE) nr. 1144/2014.

Reprezentanţii APIA precizează că programele pot fi implementate pe piaţa internă sau în orice ţară terţă.