Pandemia accelereaza calendarul investitiilor in tehnologiile digitale pentru sectorul de petrol si gaze, arata un studiu EY

0
68

 

Pandemia accelerează calendarul investiţiilor în tehnologiile digitale pentru sectorul de petrol şi gaze, arată un studiu EY în rândul directorilor executivi din sectorul de petrol şi gaze, iar 92% dintre aceştia consideră că, în următorii trei ani, succesul va fi determinat de capacitatea companiilor lor de a-şi recalifica forţa de muncă.

”90% dintre directorii executivi din sectorul de petrol şi gaze consideră că investiţiile în tehnologie şi în forţa de lucru sunt esenţiale pentru a supravieţui în actualele condiţii de piaţă”, potrivit studiului EY Oil and Gas Digital Transformation and the Workforce Survey 2020, potrivit news.ro.

Astfel, 58% dintre respondenţi au declarat că pandemia provocată de COVID-19 a scos în evidenţă importanţa investiţiilor în tehnologiile digitale, majoritatea plănuind să facă investiţii mari (29%) sau moderate (51%) în raport cu bugetul total.

”Pandemia a comprimat semnificativ calendarul de adoptare a tehnologiilor digitale de la un interval de cinci ani la o perioadă de trei luni. Economiile de costuri pe care le oferă tehnologiile digitale companiilor sunt critice pentru supravieţuire în contextul actual al preţurilor reduse, în care companiile din sectorul de petrol şi gaze caută să obţină o mai mare eficienţă operaţională şi să crească productivitatea de-a lungul întregului lanţ valoric. Cu toate acestea, pentru a valorifica din plin aceste investiţii, companiile de petrol şi gaze au nevoie de abilităţile necesare pentru a exploata şi utiliza aceste tehnologii la potenţialul lor maxim”, spune Andy Brogan, lider EY Global Oil & Gas.

Potrivit studiului, în medie, aproape jumătate dintre companii (46%) consideră că forţa lor de lucru nu deţine abilităţile necesare pentru a fructifica investiţiile în tehnologiile adoptate. Companiile îşi recunosc lipsa de maturitate în privinţa multor competenţe legate de tehnologiile digitale pe care le consideră esenţiale. În medie, diferenţa dintre importanţă şi maturitate este de 36%.