Drojdia de bere facuta in casa: Detaliul care poate face diferenta in lupta cu racelile si infectiile respiratorii

0
63

Diferită de drojdia de panificaţie, pe care o găseşti în alimentară şi care nu are aceleaşi beneficii pentru sănătate, drojdia de bere este un derivat ideal ce poate fi introdus în alimentaţie pentru întărirea sistemului imunitar. Obţinută acasă, poate fi utilizată într-o formă mai prietenoasă decât variantele din comerţ.

E sezonul infecţiilor respiratorii bacteriene şi virale comune, iar iarna aceasta e mai îngrijorătoare decât altele, pentru că avem de-a face şi cu noul coronavirus. Întărirea sistemului imunitar e cheia care poate face diferenţa în lupta cu toate acestea, iar faptul că lumea a înţeles acest aspect se vede după vânzările crescute de vitamine şi minerale din farmacii.

Drojdia de bere, suplimentul alimentar care întărește sistemul imunitar

Alternative la plilulele alopate pentru creşterea imunităţii se găsesc însă şi în fitoterapie, iar printre suplimentele recomandate pentru întărirea sistemului imunitar se numără şi drojdia de bere, un derivat dintr-o ciupercă unicelulară din familia saccharomitaceelor, numită Saccharomyces cerevisiae, cu rol important în obţinerea berii, de care îşi şi leagă numele.

Există o confuzie între drojdia de bere şi cea de panificaţie pe care o vedem pe rafturile alimentare şi care nu are beneficiile celeilalte. Drojdia de bere conţine o cantitate însemnată de polizaharide, cu rol în stimularea funcţiei sistemului imuniar al organismului, care ajută la regenerarea mai rapidă a celulelor. Eficienţa lor antivirală e demonstrată”, explică, pentru adevarul.com, Elena Badea, administratorul site-ului infuziedesănătate.ro.

CONTINUAREA PE EXQUILS.RO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.