Primăria care este interesată de viitor: Stimulente pentru femeile care devine mame

0
76

Femeile care vor deveni mame vor primi stimulente financiare din bugetul municipiului Piatra-Neamţ, potrivit unui proiect de hotărâre de consiliu local iniţiat de consilierul PSD Florentina Moise şi aprobat în unanimitate.

Stimulentele sunt de 1.000 lei pentru mamele care vor fi la primul copil, 1.200 lei la al doilea copil şi 1.500 lei începând cu al treilea copil, scrie agerpres.ro.

Florentina Moise, care este şi preşedintele filialei PSD Piatra-Neamţ, a motivat proiectul de hotărâre prin faptul că natalitatea a scăzut semnificativ în oraş, cu 47% în 2020 faţă de anul 2001.

"Mergem mai departe, acesta a fost doar un pas. Mai sunt foarte multe lucruri care trebuie făcute pentru pietreni", a declarat Florentina Moise.

Hotărârea intră în vigoare începând cu 1 noiembrie, iar stimulentul financiar va fi acordat o singură dată, după naşterea fiecărui copil.

Pentru a primi banii, unul dintre membrii familiei trebuie să demonstreze că în ultimul an a avut domiciliul stabil în Piatra-Neamţ.

De asemenea, beneficiarele trebuie să dovedească faptul că au lucrat în ultimele 6 luni din ultimul an, cu excepţia celor care au absolvit studii profesionale, liceale sau universitare, în ultimele 12 luni anterioare cererii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.