Directorul general al FNGCIMM: ‘Programul IMM Invest a fost accesat de 50.000 de întreprinderi mici şi mijlocii’

0
74

Programul IMM Invest a fost accesat de 50.000 de întreprinderi mici şi mijlocii, iar suma injectată în economie de cele 21 de instituţii financiar-bancare cu care Fondul Naţional de Garantare are convenţii de colaborare este de 35 de miliarde de lei, aproape 4% din produsul intern brut, a declarat Dumitru Nancu, director general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

"Suma injectată în economie în 2020 şi 2021 şi în prezent de cele 21 de instituţii financiar-bancare cu care Fondul Naţional de Garantare are convenţii de colaborare este de 35 de miliarde de lei, adică aproape 4% din produsul intern brut. Sunt bani în conturile întreprinderilor mici şi mijlocii în aceşti doi ani şi jumătate, iar Fondul Naţional de Garantare în aceşti doi ani şi jumătate a garantat cu 30 de miliarde de lei. Sunt nişte sume care arată impactul multiplicator al garanţiei în nume şi cont stat", a menţionat Dumitru Nancu, la cea de-a X-a ediţie a conferinţei "Antreprenoriat fără gen", organizată de grupul de presă Bursa.

El a subliniat că în anul 2021 au fost sprijinite 20.000 de IMM-uri, dar sumele au fost mai mari faţă de anul 2020. Potrivit acestuia, impactul fiscal la 2020 arată că a existat un număr record de finanţări, având în vedere că 25.586 de IMM-uri au primit finanţare prin IMM Invest, potrivit Agerpres.ro.

"Valoarea creditelor acordate de cele 21 de instituţii financiar-bancare – 15 miliarde lei, 10% din mediul de afaceri activ a participat la acest program, un lucru unic. Au fost păstrate 443.097 de locuri de muncă. Statul român, prin Fondul Naţional de Garantare, a sprijinit prin garanţii în nume şi cont stat în valoare de 12,9 miliarde lei, iar alocaţia financiară nerambursabilă, subvenţia de la bugetul de stat a fost de 400 de milioane lei", a subliniat Dumitru Nancu.

COntinuarea pe stiripesurse.ro