Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii! Creștere alarmantă. Petre Daea: “nu este justificată”

0
72

Scumpirile din ultima perioadă sunt tot mai supărătoare pentru că se resimt în buzunarele românilor. Criza energetică a provocat creșterea prețurilor pe mai multe sectoare, și astfel au ajuns să fie mai scumpe până și alimentele de bază. Fostul ministru al Agriculturii a făcut declarații pe acest subiect de interes pentru toți românii.

Petre Daea despre creșterea alarmantă a prețurilor la alimente

Petre Daea este de părere că această creștere a prețurilor la alimente, și mai ales a celor din piață (legume) nu este justificată. Fostul ministru al Agriculturii a mai spus că nu toți producătorii practică aceste prețuri mari care nu fac altceva decât să descurajeze consumul.

Sigur când auzi aceste preţuri parcă nici nu-ți mai vine să mănânci. Nu peste tot sunt aceste preţuri pentru că, în general, producătorii au măsura lor şi nu-şi permit să scoată pe masă asemenea preţuri. Aceste preţuri nu sunt justificate, a spus fostul ministru al Agriculturii la Antena 3.

Petre Daea spune că sunt mulți cei care profită de această situație pentru a crește nejustificat prețurile. Conform spuselor sale, s-a interesat și a aflat că sunt comercianți care vând kilogramul de roșii cu 20 de lei, un preț care i se pare imposibil de justificat.

Din nefericire, există oameni care vor să câștige rapid, ușor şi mult. Sunt unii care intermediază aceste produse pe piaţă şi îi îndepărtează pe consumatori punându-i în situaţii extrem de delicate, a mai spus Petre Daea.

Pachet de măsuri sociale pentru români

În contextul valului de scumpiri, guvernanții au aprobat un pachet de măsuri sociale menit să-i ajute pe români să treacă cu bine peste această perioadă. Pachetul vizează sprijin pentru românii cu venituri mici, dar și pentru companiile afectate de criza energetică și va fi aplicat, cel mai devreme, începând cu data de 1 mai 2022.

 De asemenea, de la 1 iunie 2022, ar urma să înceapă distribuirea voucherelor pentru alimentele de bază. Este vorba despre niște tichete care vor acoperi șase alimente: pâine, cartofi, orez, ulei, carne de pui și ouă. Voucherele pot fi ridicate de la angajator sau de la instituții precum Protecția Copilului sau Agențiile Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS).

Elevii care iau bursă socială vor primi câte șapte vouchere de 30 de euro până la sfârșitul acestui an.

Potrivit guvernanților, impactul bugetar este de 17,5 miliarde de lei, dintre care 1,8 miliarde de euro din fonduri europene. Pachetul de măsuri sociale se numește Sprijin pentru România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.