Compania RAJA propune două soluții simple prin care România poate atrage fonduri europene pentru ca prețul apei să nu crească.
Aceste soluții au fost prezentate de directorul Regiei Autonome Județene de Apă Constanța.
Compania RAJA operează atât pe litoral, cât și în mai multe localități importante din zona Bucureștiului și din restul țării
Conform declarațiilor oferite de directorul companiei, o primă soluție este modificarea Ordinului 588, pentru a da voie ca lucrările pe care la face operatorul, în caz de forță majoră, să poată fi decontate.
În Constanța au început lucrările pe două artere importante, mai exact, Ștefan cel Mare și Ion Lahovary. Cu toate aceste, arterele au fost abandonate de constructor, acesta invocând diverse motive financiare.
În acest context, compania RAJA a intervenit și a finalizat lucrările cu propriile echipe. Prin urmare, pe Ion Lahovary se circulă din nou, în timp ce pe Ștefan cel Mare s-a reintrat în grafic. Conform comunicatului, cheltuielile nu sunt, însă, eligibile.
Aurel Presură: ”Prima ușă la care o să batem va fi cea a ministrului Fondurilor Europene”
”Noi am încercat de mult să mai schimbăm niște lucruri, dar nu am reușit pentru că nu am putut să intrăm la cei care au fost înaintea domnului Boloș. Trebuie să modificăm în primul rând Ordinul 588, care să ne dea voie să putem să ne recuperăm banii pe care îi cheltuim în interiorul proiectelor din fonduri europene, din POIM (Programul Operațional Infrastructură Mare). Este extrem de important să facem acest lucru pentru că noi nu putem să cofinanțăm la nesfârșit. Avem deja o cofinanțare de 6% din acest proiect care a ajuns deja la 680 de milioane de euro”, a declarat Aurel Presură.