Crypto crash – De ce s-au prăbușit criptomonedele. Cât de riscant este să investești acum în ele

0
91

Uimire, deznădejde furie, sunt câteva dintre lucrurile pe care le-au simțit cei care au investit în criptomonede și au asistat la scăderile dure din prima parte a lunii mai. Alții, din contră, au spus că, iată!, adevărul despre criptomonede a ieșit la iveală și este clar că nu au viitor, dat fiind că sunt uluitor de volatile.

Dar situația nu este deloc simplă, nu este în alb și negru, ci în mii de nuanțe de gri. În articol puteți citi despre marea prăbușire a criptomonedelor, despre așa-zisele monede „stabile”, despre criticile aduse universului „cripto”, dar și despre ce spun cei care susțin investițiile într-o lume „crypto” despre care cei mai mulți se întreabă: care este rostul?

O moarte prezisă care însă nu a venit

De mai multe ori s-a prezis moartea criptomonedelor și s-a spus că sectorul se îndreaptă spre dezastru total, dar mereu și-a revenit și cotațiile au crescut, noi monede au apărut, dar valorile au scăzut din nou. Din ultimele zile de aprilie, până aproape de mijlocul lui mai întregul sector crypto a pierdut peste 500 miliarde dolari și mulți au rămas fără niciun ban și fără posibilitatea de a-și recupera investiția.

Întreaga piață mondială a criptomonedelor era evaluată la aproape 3.000 de miliarde dolari în noiembrie anul trecut, dar a căzut spre 1.250 miliarde dolari la jumătatea lui mai, pierzând 35% din valoare în nici șase zile. Se estimează că în lume, aproximativ 300 de milioane de oameni dețin criptomonede, deși foarte posibil că numărul este mai mare decât realitatea.

Continuarea pe stiriepsurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.