BNR testează potențiala emitere a unui leu digital

0
73

Banca Națională a României derulează un program pilot, dezvoltat într-un mediu închis de testare, pentru a obține o mai bună înțelegere a conceptelor referitoare la aspecte tehnice, de securitate și juridice, precum și a implicațiilor de politică referitoare la potențiala emitere a leului digital.

Mai multe detalii vor fi prezentate in premieră la Banking 4.0, conferință care va avea loc la începutul spătămânii viitoare și care va analiza oportunitățile oferite de tehnologia blockchain în noua economie web 3.0, atât pentru bănci si alti jucători instituționali, cât și pentru cetățean, totul din perspectiva serviciilor financiare și de plăți, anunță organizatorii conferinței, într-un comunicat.

În premieră, în cadrul conferinței se va desfăsura o competiție de proiecte care au la bază tehnologia blockchain. Cele mai relevante proiecte au fost selectate și un juriu international va determina care dintre ele este cel mai promițător.

În medie 69% dintre consumatori, atat din România cat și din țările din regiune, și-ar dori să poată transforma criptomonedele în cash la orice ATM, potrivit unei cercetări de piață realizate de iSenseSolutions la solicitarea NOCASH.

Continuarea pe stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.