Ileana Kripp, la Salonul vinurilor Millésime: ‘Soiul Fetească regală este o bogăţie a Transilvaniei şi merită să fie mai mult pus în valoare’

0
73

Soiul Fetească regală este o bogăţie a Transilvaniei şi merită să fie mai mult pus în valoare, a declarat vineri, la Oradea, baroana Ileana Kripp, invitată la Salonul vinurilor Millésime, unde s-a aniversat, pentru prima dată, Ziua internaţională a soiului Fetească regală, stabilită pe 3 iunie.

"Este o bogăţie a Transilvaniei, care trebuie mai bine apreciată şi pusă în valoare. Pentru mine, Feteasca regală înseamnă un soi foarte complex, cu o structură foarte frumoasă, cu bob mare şi zemos, cu o pieliţă aurită, pot spune, dar şi cu un mare dar pe care nu prea îl au alte soiuri de viţă albă, anume tanin în pieliţă. Textura o face complet specială. Are aciditate, are profunzime în gust, are arome foarte interesante. Este un vin care, cel puţin al nostru, de zece ani, este de cursă lungă. Este un vin cu potenţial enorm", a declarat Ileana Kripp.

Descendentă a familiilor Ştirbey, Costinescu şi Brătianu, Ileana Kripp este căsătorită cu un baron, Iacob Kripp, pasionat viticultor, şi administrează împreună o cramă cu tradiţie, la Drăgăşani, cultivată preponderent cu soiul Fetească regală.

"Vă spun sincer că ceea ce fac dânşii aici, domnul Dorin Popa, este şi ceea ce a făcut străbunicul, ceea ce a făcut şi Gaspari şi cel care a făcut şi Feteasca regală. Este structurarea, restructurarea, susţinerea acestei bogăţii care este viţa-de-vie şi din care iese elixirul numit vin. Toate religiile creştine depind de el: pâine şi vin, să nu uităm," a spus invitata, potrivit Agerpres.ro.

Continuarea pe stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.