Directorul executiv al Citigroup Inc consideră că Europa se îndreaptă spre recesiune mai mult decât SUA

0
81

Directorul executiv al Citigroup Inc, Jane Fraser, a declarat vineri că este mai probabil ca Europa să intre în recesiune decât Statele Unite, ea alăturându-se astfel altor directori executivi ai unor bănci globale care au avertizat săptămâna aceasta cu privire la sănătatea economiei mondiale.

Fraser, șefa celei de-a treia bănci americane ca mărime și cu cea mai mare concentrare la nivel global, s-a întors recent dintr-un turneu mondial cu opriri în Asia, Europa și Orientul Mijlociu, unde a spus că discuțiile sale s-au axat pe "cei trei R", spune Reuters.

"Este vorba de rate, de Rusia și de recesiune", a spus Fraser, vorbind la o conferință pentru investitori la New York, potrivit Mediafax.ro.

Dar Fraser a spus că în Europa, "partea de energie a avut cu adevărat un impact asupra unui număr de companii din anumite industrii care nici măcar nu sunt competitive în acest moment". "Din cauza costului electricității și a costului energiei, unele dintre ele își închid operațiunile. Așa că Europa a părut cu siguranță mai probabilă să se îndrepte spre o recesiune decât se vede în SUA", a adăugat Fraser.

Continuarea pe stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.